• Haberler
  • Konya
  • Konya merkezli 3 ilde terör operasyonu: Suç içerikli yayınlar ve silahlar ele geçirildi!

Konya merkezli 3 ilde terör operasyonu: Suç içerikli yayınlar ve silahlar ele geçirildi!

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, THKP-C/Devrimci Hareket terör örgütüne yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Örgüte finansman sağlama, üyelik, propaganda ve suç içerikli eylemler nedeniyle haklarında işlem yapılan 14 şüpheli, Konya merkezli Ankara ve Elazığ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Konya merkezli 3 ilde terör operasyonu: Suç içerikli yayınlar ve silahlar ele geçirildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince örgüte finansman sağlama, örgüte üyelik, örgüte üye kazandırma, suç içerikli pankart asma, suç içerikli yazılama yapma, yasaklı yayın bulundurma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, izinsiz gösteri ve yürüyüş yaptıkları tespit edilen THKP-C/Devrimci Hareket grubu üyelerine yönelik çalışma düzenlendi.

14 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Gerçekleştirilen çalışmalar sonrası Konya merkezli Ankara ve Elazığ'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar kapsamında aralarında kadınlarında bulunduğu 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ÖRGÜTSEL YAYINLAR VE SUİKAST SİLAHI ELE GEÇİRİLDİ

Örgüt üyelerinin adreslerinde gerçekleştirilen aramalar neticesinde örgütsel yayınlar ile aralarında suikast tabancasının da bulunduğu silahlar ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. 

 

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme