Konya Metrosu Projesi iptal mi olacak?

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya'ya dair Hakimiyet.com'a önemli açıklamalarda bulundu. Angı, Konya Metro Projesi ile ilgili 'Çin dışında başka bir ülkeden finansman bulunup, devam edilebilir mi? Yoksa bu iptal mi edilir? Ulaştırma bakanlığı o süreci yönetiyor.' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya Metrosu Projesi iptal mi olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Seçimlerin bir ay öne çekilmesinin bir erken seçim olmadığını ifade etti. Haziran ayının hassasiyetlerinden bahseden Angı, “ Bu ay bir kere Kurban Bayramı dönemidir,  hacca gidecek insanlar var. Bir taraftan üniversite sınavının; lise geçiş imtihanlarının olduğu dönemdir. Artık okullar kapandığı için insanların tatil planladığı bir dönem. Bunun için bir ay önce çekilmesi daha uygun bir takvim gibi gördük. Bunun üzerinde çalışmalar var. Önümüzdeki günlerde tahmin ediyorum bu netleşir, iktidar da muhalefet de bunu 14 Mayıs gibi dillendirmeye başlar.” cümlelerini sarf etti. 

“SAHA ÇALIŞMALARINI YOĞUN BİR ŞEKİLDE GEÇİRDİK”
Seçim takvimi belli olduğu için saha çalışmalarını yoğun bir şekilde geçirdiklerini belirten Angı, AK Parti’nin hiçbir zaman 4 sene yatalım 1 sene çalışalım gibi bir mantıkla hareket etmediğini,  her seneyi sahada geçiren bir parti olduğunu vurguladı. Angı,”Milletvekilleri, Belediye başkanları,  Meclis üyeleri, teşkilat kademelerimiz,  gençlik kollarımız ve kadın kollarımız,  yoğun bir tempo olarak 2022’yi tamamladık. İl olarak bizim üye sayımıza ulaşamamış pek çok parti var. Üye sayımıza bakıldığında diğer partilerin üye sayısını kaça katladığı görülüyor. Çalışmalarımız her an seçim olacakmış gibi devam ediyor. Önümüzde kabaca tabirle 4 aylık bir tempo var. Bir veya bir buçuk aylık süre normal rutin olarak işlerimizi yaptığımız bir dönem. Daha sonrası artık takvime bağlı adaylık müracaatları,  istifalar, liste üzerindeki değerlendirmeler, seçim kurullarına listelerin verilmesi derken zaten saha son dönemece girmiş oluyor. Şimdi biz bu durumdayız da rakipler ne durumda? Masa kurup dururlar, daha henüz bir aday çıkmadı." şeklinde konuştu.

“YİNE NÖBETİNİ DEVREDEN ARKADAŞLARIMIZ OLACAK”
Her seçimin bir yenilenme dönemi olduğunu hatırlatan Angı,  2002'de Konya’da, 16 Milletvekilinin 14'ü AK Parti’den olduğunu söyledi. 2007'ye geldiklerinde 5 vekilin değiştiğini,  bu değişimin yeni arkadaşlara yer açılabilmesi açısından yaşandığını söyleyen Angı,”2011'de biz de nöbeti devrettik. Yani bu dönemde de yine nöbetini devreden arkadaşlarımız olacak. O ekipte yine bir takım yeni isimler olacak değişim oranı az mı olur çok mu olur? bilemiyoruz. Listeyi görünce bir yorum yapacağız.  Açıkçası bununla ilgili genel merkezimiz çalışmaları yapıyor, saha verilerini topluyor. Kamuoyunun beklentileri nedir?  Yeni isimler noktasında havuza düşen isimler varsa bunlar değerlendirilmekte. Yani bugün bu kadarı değişecek bu kadarı kalacak demek isabetli bir söz olmaz. Her dönem bir değişim oldu ve bu dönemde olacak." ifadelerini kullandı.

“KONYA'NIN İHTİYAÇ DUYDUĞU NE VARSA GERÇEKLEŞTİRDİK"
Bugüne kadar Konya'nın ihtiyaç duyduğu ne varsa AK Parti’nin gerçekleştirdiğini belirten Angı, “Konya'nın şuan neye ihtiyacı var? Bu konular üzerinde yoğunlaşılması gereken konular. Bunun üzerine bir süreç gerçekleştirmek gerekir.” vurgusunu yaptı.

“ULAŞTIRMA BAKANLIĞI SÜRECİ YÖNETİYOR”
Kısaca Metro projesine de değinen Angı," bu proje dış kredi ile yapılacak bir projeydi, İhale şartları ona göreydi. Çin hükümeti bu krediyi onaylayamadığı için işlem başlamadı. Çin dışında başka bir ülke finansman bulunur devam edilebilinir mi yoksa bu iptal mi edilir? Ulaştırma bakanlığı o süreci yönetiyor.” dedi.
 

Bakmadan Geçme