• Haberler
  • Siyaset
  • Konya Milletvekili Ali Yüksel: Konteyner kentler eğitime hazır değil!

Konya Milletvekili Ali Yüksel: Konteyner kentler eğitime hazır değil!

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, deprem bölgesindeki konteyner kentlerin eğitim faaliyetlerine tam olarak hazır olmadığını söyledi.

Yüksel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen şehirlerin birçoğunda içme suyu sorunu yaşandığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Depremden etkilenen bazı şehirlerde içme suyu hattından çamurlu su aktığını öne süren Yüksel, "Musluk suyu içilemiyor. İçme suyu sorunu, beraberinde sağlık sorununu da getiriyor." diye konuştu.

Yüksel, deprem sonrası konut arzında ciddi sıkıntılar yaşandığını, kira fiyatlarının yükseldiğini, vatandaşların bu ekonomik yükle de mücadele ettiğini söyledi.

Deprem bölgesinde eğitim faaliyetlerinde de sıkıntılar yaşandığını dile getiren Yüksel, "Depremde yıkılan ya da zarar gören okullardaki öğrencilerin başka okullara nakledilmesi diğer okullardaki sınıf başına düşen öğrenci sayısının artışına sebep oluyor. Bu durum, eğitimde kalite sorununu ortaya çıkarıyor. Konteyner kentler eğitim faaliyetlerine tam olarak hazır değil." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme