• Haberler
  • Güncel
  • Konya Milletvekili, Konya Havalimanı'ndaki O sorunu tekrar gündeme taşıdı

Konya Milletvekili, Konya Havalimanı'ndaki O sorunu tekrar gündeme taşıdı

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya Havalimanı'nda sisli havalarda yaşanan uçuş iptallerinin başta turizm olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, cihaz eksikliğinin bir an önce giderilmesi çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Seyit İbrahim Durmuş ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. 

Konya Milletvekili, Konya Havalimanı'ndaki O sorunu tekrar gündeme taşıdı

Ziyarette Konya turizmini yakından ilgilendiren sorunlar ele alınırken, özellikle kış aylarında sisli havalarda uçak kalkışlarının yapılamaması yeniden gündeme taşındı.
“Cihaz Eksikliği Ekonomik Kayıplara Yol Açıyor”
Ziyarette konuşan CHP’li vekil Barış Bektaş, Konya Havalimanı’nda yaşanan teknik yetersizliklerin hem turizm sektörünü hem de iş dünyasını ciddi şekilde etkilediğini ifade etti. 
Sisli havalarda uçak kalkışlarının yapılamamasının önemli ekonomik kayıplara neden olduğunu vurgulayan Bektaş, sorunun cihaz eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.

Konya Milletvekili, Konya Havalimanı'ndaki O sorunu tekrar gündeme taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Barış Bektaş, “Özellikle kış aylarında sisli havalarda cihaz eksikliği nedeniyle uçuşların yapılamaması, Konya ekonomisini ve turizmi olumsuz etkiliyor. Bu sorun artık ertelenmemeli. Konyalılar bu konuda iktidardan somut bir adım bekliyor” dedi.

“Turizm Yasası Günümüz Koşullarına Göre Güncellenmeli”
Turizm sektörünün ülke genelinde ekonomik krizden en fazla etkilenen alanlardan biri olduğuna dikkat çeken Bektaş, Turizm ve Seyahat Acentaları Kanunu’nun günümüz koşullarına uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Konya Milletvekili, Konya Havalimanı'ndaki O sorunu tekrar gündeme taşıdı

CHP Konya Milletvekili Bektaş, “Vatandaşlarımız artık tatil için bütçe ayıramıyor. Bu durum turizm sektörünü her yönüyle zorluyor. Turizm ve seyahat acentalarını ilgilendiren yasal düzenlemelerin güncellenmesi sektörü bir nebze olsun rahatlatacaktır. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
“Siyasi Polemik Değil, Konya’nın Sorunları”
Konuşmasında Konya’nın sorunlarını siyasal polemiklerden uzak bir anlayışla gündeme getirdiğini vurgulayan Konya Milletvekili Barış Bektaş, “Bir Konya milletvekili olarak şehrimizin sorunlarını tespit edip, çözüm yollarını dile getiriyorum. Amacım polemik değil, Konya’ya faydalı olmak. Bu sorunların acilen çözülmesi gerekiyor” dedi.

Konya Milletvekili, Konya Havalimanı'ndaki O sorunu tekrar gündeme taşıdı

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Durmuş’tan Teşekkür
TÜRSAB Konya BTK Başkanı Seyit İbrahim Durmuş ise CHP’li Bektaş’a, Konya’nın ve turizm sektörünün yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdığı için teşekkür etti.
Durmuş, “Özellikle Konya’da kış aylarında sisli havalarda uçak kalkışlarının yapılamaması turizmi ve iş dünyasını ciddi şekilde etkiliyor. Bu sorunu gündeme getirmeniz bizim için çok kıymetli. TÜRSAB Konya BTK olarak biz de gerekli girişimleri sürdürüyoruz. Sorunun en kısa sürede çözüme kavuşmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Konya Milletvekili, Konya Havalimanı'ndaki O sorunu tekrar gündeme taşıdı

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!