• Haberler
  • Konya
  • Konya'nın 2030 Akıllı Şehir Vizyonu Heyecan Oluşturdu

Konya'nın 2030 Akıllı Şehir Vizyonu Heyecan Oluşturdu

Başkan Altay: 'Konya Türkiye Yüzyılı'nda Ülkemizin Teknoloji Üssü Olacak'

Konya'nın 2030 Akıllı Şehir Vizyonu Heyecan Oluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ASELSAN iş birliğiyle hayata geçirecekleri Konya’nın 2030 Akıllı Şehirler vizyonunu ortaya koyan projeleri kamuoyuyla paylaştı.

Akıllı Şehir konusunda bugüne kadar 200’e yakın vizyon projeyi Konya’nın hizmetine sunduklarını hatırlatan Başkan Altay, “Toplamda 142 eylemi barındıran ‘Konya Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritamızı’ oluşturduk. İnşallah 2030 yılına kadar hep birlikte 142 projemizi hizmete sunacak ve 2030 Akıllı Şehir Konya’sını inşa etmiş olacağız” dedi.

Konya’yı Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü haline getirene kadar çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Altay, bu projeleri yaparken en temel gayelerinin Konya’yı teknoloji üreten bir şehir haline getirmek olduğunun altını çizdi. Başkan Altay, “Yazılımların ve donanımların üretilmesi ile ilgili Konya’da ve Türkiye’de bir ekosistem oluşturmayı arzu ediyoruz.

Bu ekosistemde ortaya çıkacak ürünleri Konya’da geliştirerek; Türk Dünyası Belediyeler Birliği aracılığıyla Türk dünyasına, Dünya Belediyeler Birliği aracılığıyla dünya şehirlerine pazarlayarak ülkemize ekonomik anlamda katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Akıllı Şehir teknolojileri de tıpkı savunma sanayi gibi ülkemizin bundan sonra en önemli sektörlerinden birisi haline gelecek. Bizler de bu sektöre Konya olarak önemli bir katkı sunmayı ve Akıllı Şehir teknolojileri üreten bir şehir olmayı murad ediyoruz” dedi.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, ASELSAN Konya’nın kurulmasında Başkan Altay’ın çok büyük katkıları olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Konya’nın 2030 yılına kadar Akıllı Şehir’de zirveyi bırakmayacağına eminim” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “ASELSAN’ımızla birlikte ülkemizin gelecek vizyonunu ortaya koyan bu yönetim anlayışı, bu gelecek vizyonu beni çok mutlu etti. Akıllı Şehirler Eylem Planı’nı ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ASELSAN’A ve tüm paydaşlara yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme