• Haberler
  • Konya
  • Konya'nın asırlık geleneği İstanbul'da da hayat buldu

Konya'nın asırlık geleneği İstanbul'da da hayat buldu

Konya'da yüzyıllardır süren şivlilik geleneği bu yıl İstanbul Başakşehir'de okul öncesi çocuklarla buluştu. Konyalı öğretmen Fatma Tuğçe Ateş'in sınıfında yaşatılan etkinlik, kültürel farkındalık oluşturdu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'nın asırlık geleneği İstanbul'da da hayat buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’da her yıl üç ayların başlangıcını müjdeleyen ve nesiller boyunca yaşatılan şivlilik geleneği, bu yıl İstanbul Başakşehir’de okul öncesi öğrencilerle buluştu. Emlakkonut Abdülhamit Han Ortaokulu Anasınıfı’nda düzenlenen etkinlik, sınıf ortamında kültürel bir şölen havası oluşturdu.

Konyalı Okul Öncesi Öğretmeni Fatma Tuğçe Ateş, memleketinde çocukların büyük heyecanla beklediği bu özel geleneği sınıfına taşıyarak öğrencilerine Konya kültürünü yakından tanıttı. Program, Konya’nın genel tanıtımıyla başladı. Ardından Konya’ya özgü eşyalar, gelenekler, gezilecek yerler ve yöresel lezzetler çocuklara tanıtıldı, tadımlar yapıldı. Etkinlikte şivlilik tekerlemesi öğrenildi ve veliler çocuklara şivlilik dağıttı.

Konya'nın asırlık geleneği İstanbul'da da hayat buldu

Şivlilik etkinliği sayesinde çocuklarda kültürel farkındalık oluştu. Etkinliğin ardından birçok öğrencinin Konya’yı görmek istediklerini dile getirdiği belirtildi. Mesleğinin ilk yılından bu yana bu geleneği sınıfına taşıyan öğretmen Fatma Tuğçe Ateş, çocukların gözlerindeki mutluluğun kendisini çok etkilediğini söyledi.

Konya'nın asırlık geleneği İstanbul'da da hayat buldu

Ateş, etkinliğe dair düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:
“Çocukların ailelerinden gelen dönütler çok olumluydu. Çocukların Konya’ya gitmek istedikleri, etkinlikten çok mutlu oldukları, Konya’nın gözlerinde yurt dışı kadar merak uyandırdığı ve yaz tatili gezi planlarına Konya’nın da eklendiği yönünde geri dönüşler aldık.”


 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!