Konya'nın Denizi Yok Ama Konya'da Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesinin üçüncü dönem eğitimleri, Meram, Karatay, Çumra, Karapınar ve Ereğli ilçelerinde 100 okulun katılımıyla başladı. Toplamda 7 bin 500 üçüncü sınıf öğrencinin yer aldığı projeyle ilgili konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, genç nesillerin sağlıklı bir yaşam tarzına yönlendirilmesini amaçlayan projenin önemine vurgu yaptı.

Konya'nın Denizi Yok Ama Konya'da Yüzme Bilmeyen Kalmayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin üçüncü dönem eğitimleri başladı.

Meram, Karatay, Çumra, Karapınar ve Ereğli ilçelerinde 100 okulun katılımıyla başlayan eğitimlerle ilgili konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin çocukların fiziksel gelişimlerine, özgüven kazanmalarına ve su güvenliği konusunda bilinçlenmelerine katkı sağladığını belirtti. İlk etapta 5 ilçede başlayan eğitimlerin, Kulu, Cihanbeyli ve Beyşehir ilçelerini de kapsayacak şekilde genişletileceğini açıkladı. Proje kapsamında öğrencilere ücretsiz servislerle ulaşım, eğitim sonrasında çeşitli hediyeler ve 9 farklı yüzme havuzunda eğitim imkanı sağlandığını söyledi.

Öğrencilerin, eğlenerek öğrendikleri bir ortamda yüzme becerisi kazandığına dikkat çeken Başkan Altay, projede emeği geçenlere teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen projede eğitim alan öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek, hem eğlendiklerini hem de yüzme öğrendiklerini ifade ettiler.

Bakmadan Geçme