Konya'nın gururu Muhammed Eren Uysal, Türkiye şampiyonu oldu
Karaman'da düzenlenen Okul Sporları Özel Sporcular Yıldızlar ve Gençler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda, DOSD Meram Spor Kulübü'nün sporcusu Muhammed Eren Uysal büyük bir başarıya imza attı.
200 metre yarışında 34.56 saniyelik derecesiyle Türkiye birincisi olan Uysal, hem kulübünü hem de memleketi Meram’ı gururlandırdı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Kemal Kaynaş Stadyumu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya, 40 ilden toplam 350 özel sporcu katıldı. İki gün süren müsabakalarda sporcular, farklı atletizm branşlarında ter döktü. Final yarışlarının ardından düzenlenen ödül töreninde Muhammed Eren Uysal, üstün performansıyla kürsünün en üst basamağında yer aldı.
Down sendromlu özel sporcu Uysal’ın elde ettiği bu anlamlı başarı, hem spor camiasında hem de yerel yönetimde büyük yankı uyandırdı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yaptığı açıklamada, Uysal’ın azmi ve kararlılığının herkese ilham verdiğini belirterek, “Muhammed Eren Uysal kardeşimizi gönülden kutluyorum. Bu başarı, özel bireylerimizin neler başarabileceğini gösteren en güzel örneklerden biridir. Meram Belediyesi olarak gençlerimizin ve özel bireylerimizin yanında olmaya, onların hayallerine giden yolda destek vermeye devam edeceğiz” dedi.