Konya'nın yeni vekili basın karşısında

14 Mayıs seçimlerinin ardından kesin olmayan sonuçlara göre Konya'dan 1. sıra CHP milletvekili seçilen Barış Bektaş ve İl Başkanı Bekir Yaman, parti il binasında gazetecilerle bir araya geldi. İlk olarak konuşmasını gerçekleştiren CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, 1. turda sandıktan değişim mesajı çıktığını ve değişim isteyenlerin çoğunluk, istemeyenlerin ise azınlık olduğunu belirtti. İktidarın değişmesi için ise örgüt ve başkanlarla birlikte aynı azim ve kararlılıkla daha fazla çalışılmasının gerektiğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Gerçekleştirilen kampa sürecine de değinen Yaman, “Bu seçimde devletin tüm imkanlarına karşı yarışta bulunduk önceki seçimlerde adalet, içişleri ve ulaştırma bakanları istifa edip müfettişlerle tarafsız bakanlar yönetiyordu. Bu dönemde hem milletvekili adayı olup hem de bakanlık koltuğuna oturanlarla birlikte mücadele ettik. Bu mücadelemizde de tüm üyelerimizle ve vatandaşlarımızla en büyük çalışmayı sahada gösterdik” dedi.

Konya genelinde ise sıralamaya giremeyenlerde dahil tüm milletvekili adaylarıyla ve 31 ilçe başkanlarıyla en büyük çalışmayı gösterdiklerini söyleyen Yaman, bu çalışma sonucu güzel oy aldıklarını fakat yeterli görmediklerini ifade etti. 

‘BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEYECEK’

Son olarak ise 2. turla ilgili de konuşan Yaman, “Tekrar bugün ilçe başkanlarımızla bir toplantı yapıp bu toplantıda eksikliklerimizi kaldığımız yerden devam ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Son 10 günde bu çalışmalarımızın meyvesini tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da alacağız, Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı yapacağımızdan hiçbir zaman şüphemiz olmadı, olmayacaktır.  Biz bitti demeden bu seçim bitmeyecek, bu seçimi de kazanacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, ilk olarak Konyalılara şahsı ve partisi adına teşekkür edip, ilk defa milletvekili çıkartan bir parti dışında, oy varlığını açık ara artıran bir parti olduklarının altını çizdi. Bunda sahadaki adayların büyük katkısının olduğunu vurgulayan Bektaş, ilçe başkanlarının yoğun bir emeğinin olduğunu ve il örgütünün de ciddi bir programlama başarısının olduğunu aktardı. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinde hiç olmadığı kadar sahada olduğunu söyleyen Bektaş; basında, otobüs durakları ve bilbordlarda yer aldıklarını aktardı.

TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE YAKALANAMAYAN BİR ORAN

Gerçekleştirdikleri kampanya sürecine de değinen Bektaş,  “Bütün ilçeleri gezdik, kasaba kasaba dolaştık,  dertlerimizi anlattık o nedenle bir tevvecüh gösterip partimize yönelen kitlelere biz teşekkürü borç biliyoruz.  Demek ki düzgün çalışıldığı zaman iktidar tarafından yaratılan algılarında yıkılabildiğini gördük ama İl Başkanımızın da bahsettiği gibi sahada rekabete uygun gibi bir manzara göremedik. Biz vaatlerimizi anlatmakla belki normal koşullarda daha başarılı olabilecekken milli duygularımızın, ortak değerlerimizin, kutsal din duygularımızın bir set gibi bize kurgulandığını önümüze çıkarıldığını gördük.  Karşı propagandaya rağmen güzel bir süreç yürüttük, 2018’de yurt dışı oyları dahil 130 bin oyumuz vardı, şimdi 200 bin oldu. Yani oransal olarak da 9.4’ten 13.8 gibi bir artış söz konusu. Bunu takdirinize sunuyorum. Türkiye’nin hiçbir yerinde yakalanamayan bir oran, o yüzden Konyalılara özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Mazbata alma töreniyle ilgilide çeşitli bilgiler veren Bektaş, 19 Mayıs Cuma günü, saat 13.30’da Adliye Konferans Salonu’nda geleneksel hale gelmiş bir mazbata töreni gerçekleştirileceğini duyurdu.

28 Mayıs 2. tur seçimlerine de değinen Bektaş, Konya’da bir daha farklılık gerçekleşeceğini ve Kemal Kılıçdaroğlu’na olan katkının daha da yukarıya çıkacağını söyledi.

‘KILIÇDAROĞLU TOPLUMU BARIŞTIRMAYA GELİYOR’

Son olarak ise Barış Bektaş, “Bu bir hizmet yarışı, bunu ezan, vatan, millet yarışına döndürdüler. Yanlış bir stratejiyle toplumu bölmek uğruna, oysa Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa toplumun tamamını barıştırmaya geliyor. Hizmetler, bunun ekseninde oluşacak.  Konya kamuoyuna bize açık ara, yüksek desteği alan parti olma ünvanını verdikleri için ve gelecek turda da genel başkanımıza halkçı bakış açısıyla, en büyük desteği verecekleri için teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum diyerek konuşmasını bitirdi.  

HABER: AHMET ÖZER

FOTOĞRAF: ABDULLAH GÜLDAĞI


 

Bakmadan Geçme