Konya ormanlarında saklı bir dünya! Sonbaharda gün yüzüne çıkıyor
Konya ormanlarında sonbaharın gelişiyle birlikte doğanın saklı zenginlikleri dikkat çekiyor. Yağışların ardından mantar arayışına çıkan doğaseverler, doğanın sunduğu sürprizleri keşfetmek için ormanlarda iz sürüyor.
KANLICA, ŞEMSİYE VE DİKEN MANTARLARI ÖNE ÇIKIYOR
Doğacı Musa Peköksüz, ormanlarda yaptığı keşiflerde kanlıca, şemsiye ve diken mantarlarıyla karşılaşıyor. Renkleri ve kendilerine özgü görünümleriyle dikkat çeken bu türler, sonbaharın doğaya kattığı çeşitliliği ortaya koyuyor.
Turuncu rengiyle öne çıkan kanlıca mantarı, çamlık alanlarda aranırken şemsiye mantarı geniş şapkasıyla fark ediliyor. Diken mantarı ise kendine özgü yapısıyla doğadaki farklı mantar türleri arasında yer alıyor.
Mantar toplamak, yalnızca sepeti doldurmaktan ibaret kalmıyor. Ormanın kokusunu hissetmek, sonbaharın renklerini gözlemlemek ve doğanın sunduğu ayrıntıları keşfetmek de bu uğraşın bir parçasını oluşturuyor.