Konya Otogarı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Konya Otogarı'nda hafta sonu sefer sayıları günlük 500'e yaklaşacak. Yoğunluktan dolayı ek seferler bile doldu.

Konya Otogarı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehirlerarası otobüs firmaları, hem okulların tatil olması hem de bayram tatilinin 9 gün olmasından dolayı bereketli bir sezon geçirecek. Esnaf memnun, “Kurban Bayram’ı otobüs sektörüne bir nefes aldırdı." diye konuştu.

Otogarlarda bayram yoğunluğu yaşandığını belirten Esnaflar, "Konya Otogarı'nda bütün ana seferler dolu. Bayram için koyduğumuz ek seferlerde dolu vaziyette. Müşteri gelince tekrar seferler açarak hiçbir yolcuyu bırakmamak şartıyla yeni seferler yapıyoruz. Firmalarımız olabildiği kadar ek sefer yapıyor. Ek sefer yapmanın ciddi bir maliyeti var. Gidişi dolu, dönüşü boş olan seferlerde mevcut taşıma ücretleriyle yolcunun talebini karşılamak mümkün değil. Masrafları karşılamak da mümkün değil. O nedenle temkinli firmalarımız olması gerektiği kadar sefer yapamıyorlar." diye konuştu.

Yoğunluktan bilet bulamayan vatandaşlar ise gidecekleri yer için aktarma yapmayı tercih ederken, ek sefer için de daha fazla para ödemek zorunda kaldı.
 

Bakmadan Geçme