Konya Pastacılar Odası Başkanı açıkladı: Baklavaya zam gelecek mi?

Ramazan bayramının vazgeçilmezi olan baklava şimdi Bayram için tezgahlarda göz boyamaya devam ediyor. Bayram'da baklava satışlarında rağbet olacak mı? Baklava fiyatlarında bir artış var mı? Konya Hakimiyet Gazetesi muhabiri Eda Nur Aksoy ve Beyza Demirel sordu Konya Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu cevapladı. İşte detaylar…

Konya Pastacılar Odası Başkanı açıkladı: Baklavaya zam gelecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu, Bayrama sayılı günler kala sofraların ve misafir ikramlığının vazgeçilmezi olan baklavaya Bayram’da zam gelmeyeceğini söyledi.

‘BAYRAM’DAN ÜMİTLİYİZ’    
Ramazan’da baklava satışlarının iyi geçtiğini ve Bayramda da satışlardan ümitli olduklarını belirten Esnaf Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu, “Bu bayramın iyi geçeceğinden ümitliyiz. Çünkü bayram kısa olduğu sürece bizim işlerimiz hep iyi olur. Bayram uzarsa 8-10 gün olursa şehir boşaldığından satışlarımız düşüyor. Fakat şu an herkes tatlı satışlarından memnun” ifadelerini kullandı.
Baklava ve pastacılık mesleğinde ne hafta sonu tatili ne de bayram tatilinin olmadığını dile getiren Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu , “Bizde saat kavramı diye bir şey yok. Sabah altıda iş yerimiz açılır gecenin ikisine kadar devam eder.  Bizde ne cumartesi Pazar tatili ne de bayram yok. 365 gün çalışıyoruz. Günlük bize kalan süre 5-6 saattir. Onun haricinde bütün zamanlarda açıktır” sözlerine yer verdi.

‘ÜRETİM YAPAN İŞLETMELERİMİZİN HEPSİ DOĞAL ÜRÜNLER’
Baklavanın iyi olmasının kaliteli ürünlerden geçtiği vurgulayan Kadir Kağnıcıoğlu, “İyi baklavanın hammaddesinin düzgün seçilmesi ve doğal olması lazım. Şu an da Konya’da üretim yapan işletmelerimizin hepsi doğal ürünler kullanıyorlar. Konya’da bizim üyelerimizin ürünlerinin içinde hiçbir şekilde glikoz yok.  Ve torku şekeri haricinde kullanan da yok. Konya’da bizim Ilgında da şekerimiz var Ereğli’de de var ama en iyi şeker Konya torku. Şeker de hiç kir toz bulamazsın. Pırıl pırıl beyazdır. Pişmaniye üreticileri çok daha iyi bilirler. Pişmaniyede ürettiğim için bir dönem biliyorum. Konya dışında üretilen şekerler de Konya Torku kadar iyi değildir” şeklinde konuştu.
Baklava fiyatlarında 2 aydır zam olmadığının altını çizen Kağnıcıoğlu, “Önceden fiyat artışı oldu ama 2 aydır zam yok. Hammadde fiyatlarında bayağı yükseliş oldu. Bizim kullandığımız kuş boku diye de tabir edilen ilk hasat ürünü ve yemyeşil olan çam fıstığı 800 TL’ye kadar çıktı. Geçen yıl bu 200-250-270 TL civarındaydı şu an da 800’den gerileyerek 700 TL’ye geldi. Sade yağ 300-350 TL. Sade yağ bildiğimiz paket yağlarından değil. Bu yağlar Urfa’da üretilir. Tereyağı sızdırılmış ve suyu akıttırılmıştır. Yani hammaddeler yerinden geliyor” dedi.

KONYA HABER- HAKİMİYET

MUHABİR - EDA NUR AKSOY& BEYZA DEMİREL'İN ÖZEL HABERİ 

Bakmadan Geçme