Konya Şeker'de kritik gün! Çiftçinin sorunları masada
PANKOBİRLİK'in 74. Mali Olağan Genel Kurulu Konya'da başladı. Çiftçinin mazot ve gübre maliyetlerinden Konya Şeker ile Çumra Şeker'in borçlarına, kapasite artışından mali politikalara kadar kritik başlıklar masada.
Genel kurulda PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun başkanlığında, kurumun mali yapısı ve gelecek döneme ilişkin politikaları değerlendirilecek. Toplantının en dikkat çeken başlıkları arasında çiftçilerin mazot ve gübre maliyetleri ile üretim sürecinde yaşadığı ekonomik sıkıntılar yer alıyor.
Öte yandan Konya Şeker ve Çumra Şeker’in mevcut mali durumu, borç yükü, finansal sorunları ve kapasite artırımı çalışmaları da genel kurulun önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor. Şeker fabrikalarının üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik planların yanı sıra sektörün finansman ihtiyacı ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.