Konya Selçukya'da şiir ziyafeti!

Konya Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen Selçukya Şiir Akşamları'nda Öğretmenler Günü'ne özel şiirler okundu. 

Selçukya Kültür Sanat Derneği Genel Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmasında  “Öğretmenlerimiz her devirde yaşadıkları toplumun âkil insanı, yol göstericisi, millî ve manevi değerlerinin taşıyıcısı konumundadır.

Şüphesiz ki ülkemiz; sahibi olduğu bu eşsiz eğitim kahramanlarının, ülkemizin her köşesinde sabırla ve fedakârca görev yapan öğretmenlerimizin omuzları üzerinde yükselmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikli olarak bugün burada olan öğretmen dostlarımız olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor. Neşe Alten, Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz başta olmak üzere görevleri başında şehit düşen tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Temad Konferans Salonunda gerçekleşen program Selçukya Şairleri; Hasan Ukdem, Tayyip Sağ, Ahmet İnci, Ahmet Şener, Cengiz Çelik, Özlem Maria Zafer, Sengül Sağ, Abdullah Sarıkaya, Cemal Çalışkan, Kazım Öztürk, Remzi Karanfil, Mehmet Şen, Hüseyin Elmaskaya, Tayyar Yıldırım, Yakup Çak, Münibe Tuncer, Fatma Çetin Kabadayı, Halim Demirsörs, Ahmet Üresin, Mehmet Ceviz, İbrahim Demirtaş ve Kamil Baysal’ın güne özel okumuş olduğu şiirlerin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bakmadan Geçme