Konya SMMMO'da 'Yapay Zekâ Denetimleri ve KURGAN' semineri yoğun ilgi gördü
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), meslek mensuplarına yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürerek, dijital dönüşüm ve yapay zekâ uygulamalarının mesleğe etkilerini ele alan önemli bir seminere ev sahipliği yaptı. 'Yapay Zekâ Denetimleri ve KURGAN' başlıklı program, Oda hizmet binasında geniş katılımla gerçekleştirildi. Sunumları Vergi Denetim Kurulu Başkanı Muhsin Atcı ve Konya Denetim Daire Başkanı Haluk Özyürek yaparken, Konya Defterdarı Yusuf Hamzaoğlu, çok sayıda oda üyesi ve stajyer de seminere katıldı.
MESLEK MENSUPLARININ SORUNLARI: İŞ YÜKÜ, ÜCRET POLİTİKASI VE CEZALAR
Seminerde sektörün güncel sorunlarına da değinen Bıçakçı, ağır iş yükü ve düşük ücret seviyesinin sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Bu durumun hem haksız rekabete yol açtığını hem de vergi güvenliğini olumsuz etkilediğini dile getirdi.
E-defter beratlama cezalarında gecikme sürelerinin aynı kategoride değerlendirilmesinin adil olmadığını belirten Bıçakçı, kasıt olmadan yaşanan gecikmelerde ağır yaptırımların meslek mensuplarını zor durumda bıraktığını ifade etti. Ayrıca MASAK Şüpheli İşlem Rehberi'ndeki bazı tanımların daha net hale getirilmesi gerektiğini, 2025 başında devreye giren e-envanter uygulamasındaki teknik aksaklıkların ise mükellef yerine mali müşavirlere ceza olarak yansıtılmasının hakkaniyetsiz olduğunu söyledi.