Konya Ticaret Borsası kardeşlerinin yanında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin çağrısı üzerine AFAD Koordinasyonunda 81 ilde oda ve borsalar, depremzedeler için seferber oldu.

Konya Ticaret Borsası kardeşlerinin yanında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem sonrası hemen harekete geçen Konya Ticaret Borsası (KTB), ihtiyaçlar için bölgeye un, bakliyat ve gıda ürünlerinden oluşan yardım TIR’larını Hatay’a ulaştırmaya başladı. 


“Ülke olarak yüzyılın felaketini yaşadık” diyen KTB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, “Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana olmak üzere 10 ilimizi etkileyen 7.7 ile 7,6 depremler yüreğimizi yaktı. Millet olarak acımız ve kaybımız büyük. Ülkemizi yasa boğan depremlerin ardından yaraların sarılması için hemen harekete geçtik. İlk etapta AFAD koordinasyonunda un, bakliyat ve gıda ürünlerinden oluşan yardım TIR’larımızı hazırlayarak Hatay’a gönderdik. İletişim kanalları ve web sitemizde yardım hesap numaralarını paylaşarak nakdi yardım kampanyası başlattık. Üyelerimiz, sektörümüz omuz omuza verdi, tek yürek oldu. Bu süreçte destekleri için tüm üyelerimize, firmalarımıza, sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Kardeşlerimizin bu kış günlerinde barınma, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak adına milletimizin gösterdiği seferberlik gurur vericidir. Allah, hepsinden razı olsun” diye konuştu. 


“Ülke olarak birlik ve beraberliği elden bırakmamalıyız. Bu zorlu günleri de tek yürek olup aşacağız” diyen Çevik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletimizin tüm kurumları kordineli bir şekilde sahada çalışıyor. AFAD, Kızılay, Türk Silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz, arama kurtarma ekipleri, gönüllüler deprem bölgesinde özveriyle çalışıyor. Onlara yardımcı olmak, bölgedeki yaraların sarılması noktasında Konya Ticaret Borsası olarak yardımlarımızı sürdüreceğiz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afet ve felaketten korusun” dedi.
 

Bakmadan Geçme