• Haberler
  • Konya
  • Konya ve çevresinde yağışlar normallerin altında gerçekleşti

Konya ve çevresinde yağışlar normallerin altında gerçekleşti

Konya ve çevresinde Nisan ayında yağışlar normallerin yüzde 23 altında gerçekleştiği, önümüzdeki günlerde yağışlı hava devam edeceği ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Konya ve çevresinde Nisan ayında yağmur yağışlarının normallerin yüzde 23 altında gerçekleştiğini ifade eden uzmanlar, önümüzdeki günlerde yağışlı sistemin etkisinin devam edeceğini, ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı. Konya, Balkanlardan gelen yağışlı hava dalgasının etkisi altında kalmaya devam ediyor. Haftanın en yağışlı günleri geride kalırken, Cuma ve hafta sonu Konya ve çevresinde yağmur yağışının yaşanması tahmin ediliyor. Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi hava tahmin raporlarında, yağışlarla birlikte su baskını riskine karşı uyarıda bulunarak vatandaşların tedbirli olması istendi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi Teknik Şefi Hayati Alkan, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceğini belirtti. Özellikle öğle saatlerinde bu tür yağışların beklendiğini ifade eden Alkan, hafta sonu da benzer yağışların Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde yörelerinde etkili olabileceğini söyledi. Vatandaşların ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hafta sonu sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceğini belirtti.

Alkan ayrıca, önümüzdeki hafta hava sıcaklıklarının yükselerek yağışlı sistemin etkisinin azalacağını söyledi. Rüzgarların kuzeyden hafif ara sıra orta kuvvette eseceğini tahmin ettiklerini belirtti. Yağış anında yer yer kuvvetli rüzgarlar görülebileceğini ifade etti. Son olarak, Konya'nın kuzeybatı kesimlerinde 20 kilogram civarında, bazı yerlerde ise 35 ila 40 kilogram metrekareye yağış düştüğünü ve Niğde çevrelerinde ise 50 kilogramın üzerinde yağış gerçekleştiğini aktardı.

Bakmadan Geçme