• Haberler
  • Ekonomi
  • Konya ve Türkiye'de hasat dönemi yaklaşırken buğdayda kavga başladı!

Konya ve Türkiye'de hasat dönemi yaklaşırken buğdayda kavga başladı!

Türkiye'de bazı bölgelerde hasadı tamamlanan, Konya'da başlayan buğday hasadı dönemi alıcılar için biraz sancılı başladı. Hayvan yemcileriyle buğday üreticileri aralarında çıkan sorunun tüketiciye nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

Konya ve Türkiye'de hasat dönemi yaklaşırken buğdayda kavga başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de üretilen buğdayda alıcı krizi yaşanıyor. Durumdan en memnun olansa üretici gibi görünüyor. Ülkede üretilen buğday bu yıl her tanesine kadar satılacak gibi görünüyor.

Dünya Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım, buğday alıcıları arasında kavga yaşandığını bugünkü köşesinde dile getirdi.
Yıldırım yazısına “Un sanayicileri ile yem sanayicileri arasında buğday alımı tartışması yaşanıyor. Arpa ve mısır fiyatındaki aşırı yükselme nedeniyle un sanayicileri ekmeklik buğday alarak yem üretiminde kullanıyor. Un sanayicileri buna tepki göstererek halkın yiyeceği ekmeğin hammaddesi olan kaliteli buğdayın hayvanlara yedirildiğini ileri sürüyor” cümlesiyle başladı.

“Yem sanayicilerinin ekmeklik buğday almalarının en önemli nedeni yemde yaygın olarak kullanılan arpa ve mısırda fiyatların buğday fiyatının üzerine çıkması. Bu pek görülen bir durum değil. Mısır ve arpa fiyatı yükselince yem sanayicisi bu iki ürüne göre daha ucuz olan buğdaya yöneldi. Kuraklık nedeniyle hem buğday hem de arpa üretiminin azalması, dış piyasalarda da fiyatın yüksek seyretmesi nedeniyle iç piyasada az miktardaki ürünü alabilmek için un sanayicileri ile yem sanayicileri adeta yarışıyor” diyen Yıldırım, yurtiçinde üretilen buğdayın üretimde kullanılmaması yönünde bir karar çıktığını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme