• Haberler
  • Konya
  • Konya'ya geldi, savaş başladı! 2 yıldır ailesine kavuşmayı bekliyor

Konya'ya geldi, savaş başladı! 2 yıldır ailesine kavuşmayı bekliyor

Filistinli 6 çocuk babası elektrik mühendisi Said İnmilad, İsrail saldırılarından 4 gün önce iş görüşmesi için geldiği Konya'da kaldı. İki yıldır ülkesine dönemeyen İnmilad, ailesinin ateşkes anlaşmasıyla bir an önce ailesine kavuşmak istiyor.

Gazze'nin Sudani Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk babası elektrik mühendisi 47 yaşındaki Said İnmilad, İsrail'in 8 Ekim 2023'teki saldırılarından 4 gün önce iş görüşmesi gerçekleştirdiği Konyalı firmanın daveti üzerine ülkesinden ayrıldı.

Türkiye'de bulunduğu sırada İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı saldırılar nedeniyle ülkesine dönemeyen İnmilad, iki yıldır kaldığı Konya'da ailesinin özlemiyle yaşıyor.

Konya'da bir sanayi sitesindeki firmada çalışan İnmilad, Gazze Şeridi'ndeki kamplarda yaşayan ailesiyle zaman zaman telefonda görüşüyor.

Gözü yaşlı baba, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail saldırısında bacağından yaralanan oğlu İbrahim ile görüştü.

Konya'ya geldi, savaş başladı! 2 yıldır ailesine kavuşmayı bekliyor

HAYATINDAN ENDİŞE ETTİĞİ AİLESİNDEN 2 YILDIR AYRI YAŞIYOR

Elektrik mühendisi İnmilad, ailesinden uzak Konya'da 2 yıl geçirdiğini söyledi.

Her gün internet imkanı buldukça eşi ve çocuklarıyla görüştüğünü anlatan İnmilad, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

Konya'ya geldi, savaş başladı! 2 yıldır ailesine kavuşmayı bekliyor

İnmilad, saldırıların bitmesinin, gıda ve ilaçların Gazze'ye girmesi için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ne zaman savaş biterse o zaman mutlu olacağız. Bugün bile bombardıman sürdü. Oğlum ile bugün de görüştüm. Bacağından yaralandı. İki çocuğum yaralı, ailem ne zaman, nasıl Gazze'den çıkacak merakla bekliyorum. Durumları iyi hamdolsun. Yemek yok, ilaç yok. İki yıl, hayatımda çok zor geçti. Bir gün 1 yıl gibi geliyor. Bugüne kadar Mısır ve Ürdün üzerinden dört kez gitmek istedim ama engellendi. Aileme kavuşmak için güzel haberler bekliyorum."

Gazze'de sahip olduğu ev, araba ve iş yerinin İsrail'in saldırılarında yerle bir olduğunu aktaran İnmilad, ailesinin birçok kez yer değiştirdiğini, kamplarda yaşam mücadelesi verdiğini sözlerine ekledi.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!