Konya'ya kış geri geldi

Konya'da birkaç gündür soğuk havanın etkisini göstermesinin ardından vatandaşlar, kalın mont ve kabanları tekrar çıkardı

Konya’da birkaç gündür soğuk havanın etkisini göstermesinin ardından vatandaşların cadde ve sokaklarda kalın mont ve kabanları ile dolaştığı görüldü.

Meteoroloji Müdürlüğünün soğuk ve sağanak yağışlı hava uyarısının ardından Konya'da son birkaç gündür adeta kış havası etkisini gösteriyor. Bahar aylarına girilmesine rağmen soğuk hava özellikle sabah saatlerinde etkisini gösterirken, gün içinde vatandaşların kentin işlek caddelerinde hava sıcaklığının 7 dereceye kadar düşmesinden etkilenmemek için kışlık kalın mont ve kabanlarıyla dolaşması dikkat çekti. Çoğu vatandaşın kalın montla dışarı çıkıp dolaştığı görülürken, bazıları ise başına şapka ve kapüşon takarak soğuğa karşı önlem aldı.

Meteoroloji Müdürlüğünün verilerine göre, hafta sonu hava sıcaklığının 10 ile 15 derece arasında seyretmesi tahmin ediliyor.

Öte yandan, dün gece saatlerinde Konya’yı Antalya’ya bağlayan kara yolunda kar yağışı sonrası 15 santim kar oluştu. Yolda Karayolları ekipleri kar küreme çalışmaları yaptı.

Bir kar küreyici, yol ve yazı görseli olabilir

Bakmadan Geçme