Konya'ya yeni şehir hastanesi yapılacak!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yapımı hızla devam eden Rize Şehir Hastanesi şantiyesinde yaptığı değerlendirmelerde Türkiye genelindeki sağlık yatırımlarına ilişkin son durumu paylaştı. Bakan Memişoğlu, Konya için de önemli bir gelişmeyi duyurarak, kente ikinci şehir hastanesinin kazandırılması için planlama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Konya'ya yeni şehir hastanesi yapılacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de şehir hastanelerine yönelik yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirten Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeler arasında Konya'nın da yer aldığını söyledi. Bakan, planlama aşamasındaki şehir hastanelerinin Tokat, Muğla, Konya, Hatay ve İzmir illerinde yapılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Bu açıklamayla birlikte Konya'da mevcut şehir hastanesine ek olarak ikinci bir şehir hastanesinin yapılması yönündeki çalışmalar resmiyet kazanmış oldu.

13 ŞEHİR HASTANESİNİN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Bakan Memişoğlu, Türkiye genelinde sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımların sürdüğünü belirterek, şu anda 27 şehir hastanesinin aktif olarak hizmet verdiğini söyledi. Ayrıca 13 şehir hastanesinin inşaatının devam ettiğini, 7 şehir hastanesinin ise ihale ve proje hazırlık sürecinde bulunduğunu dile getirdi.

Konya'ya yeni şehir hastanesi yapılacak!

“HER GÜN YAKLAŞIK 3 MİLYON VATANDAŞA HİZMET VERİYORUZ”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde dünyada öncü bir konumda olduğunu belirterek, "Sağlıkta dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunuyoruz. Her gün yaklaşık 3 milyon vatandaşımıza sağlıkla ilgili hizmet veriyoruz. Bunun yanında da teknolojik olarak da, altyapı olarak da Türkiye sağlıkta artık üretim kapasitesine geçmiş durumda. Kendi solunum cihazını üreten, kendi kalp-akciğer makinesini üreten, kendi ultrasonu için, üretimi için planlama yapıp devreye alan, aynı zamanda tedavi anlamında da ilacından molekülüne, molekül tedavisinden immünoterapisine kadar bütün ilaçlarını kendi üretebilecek, aşısını da kendi yapacak bir ülke haline gelmek aşamasındayız. Bunun için bilim insanlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu konuda TÜSEB'in de çabaları için onlara teşekkürlerimi ifade etmek isterim" dedi.

Sağlık hizmetlerindeki başarı kadar toplum sağlığının korunmasının da hayati olduğunu ifade eden Bakan Memişoğlu, "Sağlıkta bu kadar iyi şeyler yapan bir ülkede toplumun da sağlıklı olması gerekir. Toplumun sağlıklı olması için de öncelikle kötü alışkanlıklar dediğimiz sigara bağımlılığından, özellikle tütün bağımlılığından uzak durmamız lazım. Maalesef bugün Türkiye'de yaklaşık yüzde 34 insanımız, yani üç insandan bir tanesi sigara içiyor ve dünyada akciğer kanserinde ilk ikiye girmiş bir ülkeyiz. Biz insanların sağlıklı kalmasını istiyoruz. Onun için bedenlerimize bakmamız için de kötü alışkanlıklardan, sigaradan, alkolden ve kötü beslenmeden uzak durmamız lazım. Maalesef kilo anlamında da Türkiye riskli ülkelerin başında geliyor" diye konuştu.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!