Konya Yeni Raylı Sistemlere Kavuşuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'da gerçekleşen tanıtım etkinliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek olan yeni raylı sistem projelerini duyurdu.

Konya Yeni Raylı Sistemlere Kavuşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'da gerçekleşen tanıtım etkinliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek olan yeni raylı sistem projelerini duyurdu. Konya Raylı Sistem Projeleri Tanıtımı ve Sedirler Köprülü Kavşağı açılış töreninde Bakan Uraloğlu, projeler hakkında bilgi verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da desteklerinden dolayı Bakan Uraloğlu'na teşekkür etti.

Bakan Uraloğlu, konuşmasında, birinci etabı devam eden banliyö hattına ilave olarak kentiçi trafik yoğunluğuna çözüm getirecek metro ve tramvay hatlarından oluşan yeni projeler geliştirdiklerini belirtti. Bu projeler arasında 20 kilometrelik Selçuk Üniversitesi-Alaaddin Hafif Raylı Sistem Hattı, Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay Hattı'nın ikinci etabı, 10 kilometrelik Necmettin Erbakan Üniversitesi-Alaaddin Raylı Sistem Hattı ve 15,6 kilometrelik Fetih Caddesi-Ahmet Özcan Tramvay Hattı bulunuyor.

Başkan Altay, yapılan çalışmalar sonucunda Konya'nın ulaşım altyapısını Avrupa standartlarına getirmeyi hedeflediklerini ifade ederken, toplamda 105 kilometreye yakın yeni raylı sistem hatları kazandıracaklarını vurguladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, bu projelerin şehri daha yaşanabilir kılacağını, sanayi bölgeleri, üniversiteler ve hastaneleri birbirine bağlayarak ulaşım kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

Açıklamaların ardından Bakan Uraloğlu, Konya'nın ulaşım ve iletişim altyapısına toplamda 128,5 milyar TL yatırım yapıldığını belirtti ve Sedirler Köprülü Kavşağı'nın Konya'daki trafik akışını düzenleyerek şehrin çehresini değiştireceğini sözlerine ekledi.

Tanıtım etkinliği, Bakan Uraloğlu ve Başkan Altay'ın birlikte Sedirler Köprülü Kavşağı'nı açmalarıyla son buldu.

Bakmadan Geçme