Konya'yı karalamaya çalışıyorlar: Bir algı çalışması daha! Gören, duyan yok!
Sosyal medyada 'Konya'da bir babanın, oğlunun Sayısal Loto'dan kazandığı paraları yaktığı' yönünde paylaşımlar hızla yayıldı. Ancak yapılan araştırmalarda iddiayı doğrulayan hiçbir bilgi veya resmi açıklamaya ulaşılamadı.
Sosyal medyada son günlerde büyük yankı uyandıran bir paylaşım, Konya’da yaşandığı öne sürülen sıra dışı bir olayı gündeme taşıdı. Paylaşımlarda, bir babanın, oğlunun Sayısal Loto’dan kazandığı paraları yaktığı iddia edildi. Ancak yapılan incelemelere göre, söz konusu iddianın herhangi bir kaynağa, görsele veya resmi açıklamaya dayanmadığı ortaya çıktı.
KAYNAKSIZ PAYLAŞIMLAR HIZLA YAYILDI
Sosyal mecralarda hızla yayılan gönderilerde, “Konya’da bir vatandaş, oğlunun Sayısal Loto’dan para kazandığını öğrenince tüm paraları yaktı” ifadeleri kullanıldı. Ancak bu paylaşımlar ne yerel medya organlarında ne de ulusal haber ajanslarında yer aldı. Öte yandan yaptığımız araştırmalarda böyle bir olayın şehirde yaşandığına dair herhangi bir bilgiye ulaşılmadı.
GÖRSELLERDEKİ EURO DETAYI
Söz konusu paylaşımda kullanılan görsel ise gülünç duruma düşürdü. Paylaşımda iddia edilen para yakma görselinde paraların Euro olduğu görülüyor. Ancak Sayısal Loto’da tüm bilet satışları ve ikramiyeler Türk Lirası üzerinden yapılır. Eğer kazanan kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilse bile, ödül yine TL olarak ödenir.


