Konya'da 24 saat denetim

Son dönemde yaşanan otobüs kazalarının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da denetimler sıklaştırıldı. Ekipler 24 saat esasına göre denetimlerini gerçekleştiriyor

Konya'da 24 saat denetim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KAZALAR DENETİMLERİ ARTIRDI

Son dönemde artan ve can kayıpları ile sonuçlanan otobüs kazaları nedeni ile Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da emniyet güçleri denetimlerini sıklaştırdı. Konya’da kente giriş çıkış noktalarında otobüsler tek tek kontrol ediliyor. Seyahat süresini aşan şoförler de tespit ediliyor ve seyahat etmesine izin verilmiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarını önlemek ve can güvenliğini hat safhada tutmak için sıkı bir şekilde denetimlerini sürdürüyor. Konya Bölge trafik denetleme şube müdürlüğü ekipleri de , 24 saat esasına göre uygulamalar gerçekleştiriyor.

GECE BOYU 232 OTOBÜS DENETLENDİ

Şehir giriş ve çıkışlarının yanı sıra il sınırı karayollarında gece gündüz denetimlerine devam eden emniyet güçleri araç ve araç şoförünün tüm evraklarını en ince ayrıntısına kadar titizlikle inceliyor. Gece boyu yapılan denetimlerde 232 otobüsün kontrol edildiği öğrenilirken otogardan çıkış yapan otobüsleri durduran ekipler, araçlardaki takograf cihazlarını inceleyip, şoförlerin yolculuk sürelerini denetliyor. Otobüslere binen trafik ekipleri, yolculara da emniyet kemeri takmaları ve ihlal gerçekleştiren otobüs şoförlerini ihbar etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bakmadan Geçme