Konya'da 'Bizim Okulumuz' ve 'Başarmaya Hazırım' projeleri tanıtıldı

Konya Valiliğinin himayelerinde Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüteceği Okul Merkezli Gelişim projesi 'Bizim Okulumuz' ve kitap okuma projesi olan 'Başarmaya Hazırım' projelerinin tanıtım toplantısı, 24 Ekim 2022 tarihinde Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirildi.

Konya'da 'Bizim Okulumuz' ve 'Başarmaya Hazırım' projeleri tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya’nın bir “eğitim ve kültür şehri” olarak 9 asırdır Anadolu’dan dünyaya uzanan nice ilmî çalışmaya ev sahipliği yaptığını söyledi. Okul Merkezli Dönüşüm Projesi olan “Bizim Okulumuz” projesini merkezine okulu almak suretiyle birçok eğitim faaliyetini kuşatacak bir çalışma olarak niteleyen Yiğit, bir kitap okuma projesi olan “Başarmaya Hazırım” ile de öğrencilerin kitap okuma zevki ve yazı yazma becerisi geliştirmelerini, değerler eğitimiyle erdemli ve üretken bireyler olarak yetişmelerini ve öğrencilerin kendi mini kütüphanelerini oluşturmalarını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra “Bizim Okulumuz” ve “Başarmaya Hazırım” projelerinin tanıtım filmleri izlendi; Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi görevlileri tarafından sunumlar yapıldı.

Başarmaya Hazırım isimli kitabın yazarı olan Eğitimci Yazar İlhan Akın da Konya’nın tarihsel ve kültürel geçmişine vurgu yaparak projenin Konya’da uygulanacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ise “Bizim Okulumuz” ve “Başarmaya Hazırım” projelerinin isimlerinin gerekli sahiplenmeyi içerdiğini belirterek sonuçlarının da çok önemli olacağına vurgu yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime her daim destek olduklarını ve destek olmaya da devam edeceklerini ifade etti. Projelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konya Milletvekili Orhan Erdem da değişim ve gelişimin her alanda eğitimle başladığını söyleyerek bu alanda yapılacak çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da eğitim hizmetinin zenginleştirilmesinin önemine değinerek bu noktada yapılacak çalışmalaraöncelik verilmesi gerektiğini ifade ederek Milli Eğitim Bakanlığının stratejik hedefleri doğrultusunda çalışmalar yürütmekte olduğunu belirtti. Konya’da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin eğitime çok önemli katkılar sunduğunu sözlerine ekledi. Konya’da uygulanacak olan “Bizim Okulumuz” ve “Başarmaya Hazırım” projelerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başarmaya Hazırım isimli kitabın salonda bulunan öğrencilere protokol mensupları tarafından takdim edilmesinin ardından program sona erdi.  

Bakmadan Geçme