Konya'da ders zili çaldı!

Konya'da ilk ders zili bugün çaldı. Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu'nda tatlı bir telaş vardı. Uyum eğitimi sonrası ilk defa okula başlayacak öğrencilerin heyecanı gözlerinden okundu.

Konya'da ders zili çaldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocukların okul sevinci

Tatil bitti. Çantalar hazırlandı, ilk ders zili bugün çaldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatili sonrası 2022-2023 eğitim öğretim yılı başladı. Tüm okullar yeni eğitim dönemine hazırlandı.

Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu’nda heyecan vardı

Konya’da da ilk ders zili bugün çaldı. Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu’nda tatlı bir telaş vardı. Uyum eğitimi sonrası ilk defa okula başlayacak öğrencilerin heyecanı gözlerinden okundu.

Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokul Müdürü İbrahim Yeniay tüm öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diledi.

Yeniay yaptığı konuşmada; “2022-2023 Eğitim Öğretim yılının bu ilk gününde okula dönüşün, yeni bir başlangıcın heyecanını birlikte yaşıyoruz. Her başlangıç yeni bir umuttur. Her umut yeni girişimleri, beklentileri ve özünde yeni bir canlılığı da birlikte getirir. Eğitimin amacı bilgiler vermenin yanında, sizleri hayata hazırlamaktır. Amacımız vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlere bağlı, yaşadığı topluma yabancı kalmamış, insanlık sevgisi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma isteğiyle dolu, duyarlı, duyguları eğitilmiş bireyler yetiştirmektir. Çünkü gelecek sizlersiniz. Hep beraber el ele verirsek ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir hayal kalmayacaktır. Eğitim öğretimde temel hedefimiz: Bütünleştirici olmak, yönlendirici olmak,  güvenilir olmak ve hoşgörü ortamını oluşturmak olacaktır.

Eğitim ve öğretim bütün insanlar için vazgeçilmez ve gereklidir. Eğitim ve öğretimde başarıya ulaşmak için ise belli kurallara uymak ve bu kurallar içerisinde ne istediğimizi bilmek çok önemlidir. Çünkü amacı ve hedefi olmayan kişi peşinen yenilgiyi kabul etmiş olur. Bu nedenle siz anne ve babalardan isteğimiz, okula gelerek çocuklarınız hakkında bilgi almanızdır. Evde çocuklarınızla iyi ilişkiler içerisinde olunuz. Çocuklarla sorunlarınızı emirlerle değil konuşarak çözümleyiniz. Çocuklarınıza söz hakkı vererek onların görüşlerine değer veriniz.  Çocuklarınıza sorumluluk veriniz. Öğretmenlerimizin karşısında değil yanında olunuz.” Dedi.

Yeniay; “Ulusların gelişmişlik düzeyi eğitime verdikleri önemle ölçülmektedir. Eğitimde en önemli unsur ise kuşkusuz öğretmenlerdir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak, milli ve manevi değerlere bağlı çocuklarımızın sorumluluk duygularını ve davranışlarını geliştirerek akla ve bilme yönlendirerek, en güzel değerlerimiz olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak olan sizlersiniz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni öğretim yılının milletimize, siz sevgili öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni eder, hepinize başarılar dilerim” İfadelerini kullandı.

Sabahın erken saatlerinde okulu dolduran veli ve öğrenciler hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte sınıflarına gitti. Öğrenciler sınıflarında heyecanla öğretmenlerini bekledi. Sınıf öğretmeni Aynur Çotuk, “İlkokul öğretmeni çocuk için bir nefes gibidir. Çocuklar birer aynadır. Ben de onlar gibi heyecanlıyım. 2022-2023 eğitim öğretim yılı hayırlara vesile olur. Onların heyecanına ortak olup, eğitim ve öğretim yılında hep birlikte olacağız” dedi.

Ara tatil 14 Kasım’da

İlk ara tatili 14-18 Kasım 2022'de yapılacak. Öğrenciler için 23 Ocak-3 Şubat 2023'te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek. 

Hakimiyet Gazetesi olarak, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ders başı yapan öğrencilerimize, onların değerli aileleri ve öğretmenlerine güzel ve başarı dolu bir yıl diliyoruz. Mehmet Remzi Arı

 

Bakmadan Geçme