Konya'da eğitimcilerden üniversite sınavına girecek öğrencilere tavsiyeler

Eğitimde gündem Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Eğitimciler sınav takvimi ve değişikliklerin öğrencilere etkilerini Konya Hakimiyet Gazetesi'ne değerlendirdiler. 

Konya'da eğitimcilerden üniversite sınavına girecek öğrencilere tavsiyeler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan pandemi nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) haziran ayında 2 oturum olarak gerçekleşeceğini açıkladı. Sınav takviminin temmuzdan haziran ayına çekilmesi öğrencilerde tedirginlik oluştururken sınav süresi ve konularda yapılan değişiklikler ise gençleri rahatlattı.

Sınavda yapılan değişikliklerin başında sınav süresine +30 dakika eklenmesi, 12. Sınıf ikinci dönem konularının çıkarılması ve 180 YKS baraj puanın 170'e çekilmesi gelirken adayların bu yıl daha fazla bölüme yerleşeceği ön görülüyor. 

"SORUN DEĞİL ÇÖZÜME ODAKLANIN"

Anıt Özel Eğitim Kursu Rehber Öğretmeni Özcan Aladağ, öğrencilerin nitelikli bölümleri tercih etmeleri gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti;

"Öğrenciler tüm sınav planlarını temmuz ayına göre yapmış olsa da içinde bulunduğumuz dönemin şartlarına uyum sağlamak zorundayız. Bu yüzden şimdi stratejileri haziran ayına göre yapmalıyız. Şikayet etmeye gerek yok. Çünkü zeki insanlar sorunlara değil çözüme odaklanırlar.

Biz öğrencilerimizden evlerinde ne kadar sıkılsalarda daha sonra mutlu olmaları için daha fazla çalışmalarını bekliyoruz. Bunun için günü 3'e bölüp uyuma, keyif alacağı işler yapma ve ders çalışma olarak 8'er saat planlarını yapmalılar. YKS'deki değişikliklere göre üniversite kazanan aday sayısı artacaktır. Fakat öğrenciler geleceğini düşünüp nitelikli bölümleri tercih etmeliler." 

"ÖĞRENCİLER ALIŞMAYA ÇALIŞIYOR"

Tüm derslere daha fazla çalışılması gerektiğini dile getiren Sistem Koleji ve Özdebir Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, "YKS’nin önce Temmuz ayına ertelenip sonra tekrar Haziran’a alınması öğrencilerin motivasyonunu olumsuz etkilese de çocuklarımız yeni programlara hızlı bir şekilde alışmaya çalışıyorlar. Sınav süresinin uzaması tüm derslere daha çok çalışılması gerektiğini ortaya çıkardı. Sayısal alandan sınava girecek öğrenciler Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü derslerine de vakit ayırıp bu soruları da çözebilecekler. Yine eşit ağırlık öğrencileri Fizik, Kimya, Biyoloji sorularına vakit ayırabilecekler" dedi. 

Başkan Atalay ayrıca pandemi sürecinde öğrencilerin canlı ders anlatımlarıyla konu tekrarı ve soru çözümleri yaparak okulların açık gibi eğitim yaptıklarını sözlerine ekledi.

Özel Haber / UFUK KENDİRCİ
 

Bakmadan Geçme