Konya'da yılın ilk drift cezası yazıldı: 20.342 TL

Konya'da trafiği ve vatandaşların canını tehlikeye atarak araç kullanan ve pazar yerine girerek drift atmaya devam eden sürücü trafik ekiplerince yakalandı. Sürücüye Konya'da yılın ilk drift cezası olarak 20.342 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca polisin dur ihtarına uymayarak kaçan ve polis ekiplerince yakalanan alkollü sürücüye 31.364 TL cezai işlem uygulandı.

Konya'da yılın ilk drift cezası yazıldı: 20.342 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meram ilçesi Melikşah Mahallesinde tehlikeli araç kullanarak pazar yerine giren ve Pazar yerinde drift atan sürücü, yaya devriye ekipler tarafından durduruldu. Araç sürücüsü Ali D.’ye, Zorunlu olmadıkça el freni ya da başka şekilde aracın yönünün ani olarak değiştirilmesi - Drift maddesini ihlal etmekten 20.342 TL yılın ilk drift cezası uygulanırken Ali D.’nin sürücü belgesine 60 gün süre ile el konuldu.

 

Başka bir trafik magandası ise uygulama yapan ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan sürücü 1.47 promil alkollü çıktı. Ayrıca araç üzerinde yapılan sorguda aracın trafikten çekme belgeli olduğu ve aracın üzerindeki plakanın başka bir araca ait olduğu tespit edildi.

 

Araç sürücüsü Zeki G.’ye Alkollü araç kullanmak, Sürücü belgesini yanında bulundurmamak, Dur ikazına uymamak, Çekme belgeli aracı karayolunda kullanmak ve Başka bir araca tescilli plakayı takmak ve kullanmak maddelerinden toplamda 31.364 TL cezai işlem uygulandı. Sürücü belgesine alkollü araç kullanmak ve 100 ceza puanını doldurmaktan 2 yıl 2 ay süre ile el konulurken araç trafikten men edilerek çekici ile otoparka çekildi.

Bakmadan Geçme