Konya'daki okullarda uyum eğitimi başladı

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze yürütülecek okula uyum eğitimleri başladı

Konya'daki okullarda uyum eğitimi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Konya'daki ilkokul birinci sınıflarda ve anaokullarında uyum eğitimi başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan uyum eğitimi programı kapsamında çocuklar velileriyle okullara gitti.

Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu'na sabah saatlerinde gelen öğrenciler ile velilere, uyum eğitimi programı kapsamında Okul Müdürü İbrahim Yeniay ve öğretmenleri tarafından bilgi verildi. Daha sonra öğrenciler sınıflarına gönderildi. Öğrencilerin heyecanlı ve mutlu olduğu görüldü. Öğretmenler, öğrencilere hediyeler verdi. Öğrenim görecekleri sınıflarda aileleriyle birlite olan öğrenciler, okula başlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadı. Kimi öğrenciler ise ağladı. 

Uyum eğitimi haftasında anaokulu öğrenci velilerinin kafasındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla MEB tarafından ‘2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi Eğitim Uyum Rehberi’ hazırlandı. Uyum rehberiyle hem okul öncesi eğitimin önemi ve içeriği anlatılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum eğitimleri 3 gün sürecek.

Bakmadan Geçme