• Haberler
  • Konya
  • Konyalı avukat, avukatlığı bırakıp ihracat müdürü oldu

Konyalı avukat, avukatlığı bırakıp ihracat müdürü oldu

Konya' da, avukatlığı bırakıp ihracat müdürü olan Selman Baltacı, aile şirketini ihracatla büyütmek istiyor.

Konya'da otomotiv yedek parçası üretimi yapan aile şirketinin ihracat müdürü Selman Baltacı, avukatlığı bırakarak büyük bir ekiple çalışma hayalini gerçekleştirdi.

Ankara'da Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2014'te mezun olan Baltacı (34), İstanbul'da yaklaşık 10 yıl avukatlık yaptı.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yedek parça üretimi yapan aile şirketinde işleri büyütmek için memleketine dönme kararı alan Baltacı, ailesinin de desteğiyle Konya'ya taşınarak, fabrikada ihracat müdürü olarak çalışmaya başladı.

Konyalı avukat, avukatlığı bırakıp ihracat müdürü oldu

“ADİLİYELER GERGİNDİR, BURAYA GELDİĞİM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM”

Avukatlık mesleğini yıllarca severek yaptığını ve İstanbul'da iki büroda çalıştığını, 5 yıl kadar açtığı kendi bürosunda işlerini yürüttüğünü anlatan Baltacı, 

"Aile şirketinde ihtiyaç olduğu için avukatlık mesleğini sonlandırdım. Avukatlık tek başına yaptığım bir meslekti. Burada daha büyük bir ekip olarak daha keyifli bir işte çalışıyoruz. Avukatlık cüppesini çıkartıp, üretim yeleğini giymenin temel sebebi buydu. Adliyeler gergindir. Buraya geldiğim için hiç pişman değilim." ifadelerini kullandı.

Baltacı, fabrikada hafif ticari araçların şanzıman ve diferansiyel dişlilerini ürettiklerini dile getirdi.

Konyalı avukat, avukatlığı bırakıp ihracat müdürü oldu

Otomotiv sektöründe dişlinin ses yapmaması ve kalitesinin çok önemli olduğuna değinen Baltacı, 

"Dolayısıyla hassas bir iş yaptığımızı söyleyebilirim. Aynı zamanda dünyada belirlenen kalite standartlarıyla üretim yapmaya çalışıyoruz. Her alanda bir kalite kontrol süreci yürütüyoruz." dedi.

Satış ve sonrası ile üretim aşamalarına da aşina olduğunu belirten Baltacı, şu ifadeleri kullandı:

"İster istemez üretime de giriyoruz. Üretimle alakalı bilgi sahibi oluyoruz. Bir ustanın yaptığı kadar elbette yapamam ama fabrikada her alana bakıyorum. Üretimin yüzde 50'sini ihracata gönderiyoruz. Ana pazarımız Avrupa. Güney Amerika'da bir acenteyle anlaştık. Yaklaşık 35 ülkede kendi markamızla satış yapıyoruz. İhracatı günden güne geliştirmeye gayret gösteriyoruz. İnşallah yeni pazarlara açılıp özellikle Güney Amerika'da bu sayıyı da arttıracağımızı düşünüyoruz."

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme