Konyalı birçok kişinin göç ettiği ülke! Neredeyse orada il kuracak durumdalar

Konya'dan birçok kişi İsveç yolunda. Yıllardır İsveç'e göç eden Konyalıların sayısı giderek artıyor. Peki Konyalılar neden İsveç'e göç ediyor?

Türkiye’nin en kalabalık yirmi ilinden biri olan Konya, tarihi, kültürel ve tarımsal zenginlikleriyle ünlüdür. Ancak son yıllarda Konyalıların yurtdışına göç etme nedenleri ve tercihleri merak konusu oldu. Özellikle İsveç, Konya’dan en çok göç alan ülke olmasıyla dikkat çekiyor. 

Konya’dan İsveç’e göç eden vatandaşların sayısı her yıl katlanarak artıyor. Kulu ilçesi, İsveç’e en çok göç eden ilçe olarak öne çıkıyor. Kulu halkı 1965’ten beri İsveç’e göç ediyor ve şu an itibariyle ülkede 50 binin üzerinde bir nüfusa sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda ise İsveç’te Kululu bir milletvekili seçildi.

Peki, Konyalıların İsveç’e göç etme nedenleri nelerdir?

Her şey 1965’te İsveç’e işçi olarak giden Abdullah Yücel’in arkadaşına “Kulu’da herkese söyle de duysunlar... İsveç’te aş var, iş var, para var, durmasın gelsinler” diye yazdığı mektupla başladı. İsveç’te şimdi 50 bin Kululu yaşıyor. Konya’nın Kulu ilçesi ise İsveç seçimlerinin en önemli propaganda merkezlerinden biri... Öyleki İsveç Kulu’ya Fahri Konsolosluk bile açmış.

İSVEÇ HAKKINDA BİLGİLER

İsveç veya resmî olarak İsveç Krallığı, Kuzey Avrupa'daki İskandinavya yarımadasında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları batı ve kuzeyden Norveç, doğudan ise Finlandiya'dır. İsveç bunun dışında güneyinde yer alan Öresund Köprüsü ile Danimarka'ya bağlıdır.

Kaynak: egetelgraf.com - Derleme: Hakimiyet.com

 

Bakmadan Geçme