Konyalı Öğretmen Mikroskop İle Araştırmalarını Sürdürüyor!

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde öğretmenlik yapan Lütfi Şahin Mikroskop İle Araştırmalarını Sürdürdüğünü söyleyerek öğrencilere bu alanlara yönelmelerini tavsiye etti.

Konya’da Eğitimci Yazar Youtuber Araştırmacı Koleksiyonerlik yapan Lütfi Şahin “Yüzlerce yıl boyunca insanoğlu hem cansız varlıkları gözlemlemiş hem de canlı varlıkları gözlemlemiştir. Bu gözlemler önceleri çıplak göz ile yapılırken daha sonraları gözlemler için aletler kullanılmaya başlanmıştır. Uzayı gözlemek için teleskoplar, hücreleri gözlemlemek için mikroskoplar icat edilmiştir” diye konuştu.

Şahin “İlk mikroskobun keşfi ile beraber hücreler gözlenmeye başlanmıştır. Teknolojinin gelişmesi ile beraber ışık mikroskobunun yanı sıra elektron mikroskobu da hayatımıza girmiştir. Doğada bulunan canlıların hücre yapıları gözlemlenmiş ve gözlemlenmeye devam edilmektedir” dedi.

Şahin “Kendine ait ışık mikroskobu ile hücrelerin fotoğraflarını çektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etmiştir: “Birçok canlının yapısında bulunan hücrelerin yapısını araştırdım, bundan sonra da araştırmalarıma devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Şahin ayrıca öğrencilere bu alanlara yönelmelerini ve kendilerini geliştirmelerini söyledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme