Konyalı öğretmen Salavat Yazmayı Sürdürüyor!

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde görev yapan eğitimci Lütfi Şahin salavat yazmayı sürdürdüğünü, bu salavatları kitap haline dönüştüreceğini belirterek 'En Güzel Salavatlar' isimli kitabının çıkacağı müjdesini verdi.

Konyalı Eğitimci Yazar Lütfi Şahin Alemlerin Efendisi “Hz Muhammed’e yazılan güzel sözler ve salavatlar tarih boyunca alimler tarafından ele alınmış ve kendileri de salavatlar yazmışlardır. Bu durum peygamberimizin zamanından başlayıp günümüze kadar sürmüştür” dedi.

Şahin “Mevlit okutan insanlar bilirler ki okuttukları mevlitler de peygamberimiz için yazılan uzun salavatlar ve övgülerdir. Tarih içerisinde alimle bu övgüleri yazmış ve yazmaya devam etmektedirler” diye konuştu. 

Şahin 500 den fazla salavat yazdığını, daha da yazmaya devam ettiğini ve bunların hem Türkçelerini hem de Arapça karşılıklarını eserinde topladığını dile getirerek şunları söyledi; “Peygamber Efendimize en güzel salavatları yazıp eser haline getirdim. Bu eseri inşallah Eylül ayı gibi Morena Yayınevi’nden yayımlatacağım. Eserimin adı ‘En Güzel Salavatlar’ olacak.” Dedi.

Bakmadan Geçme