• Haberler
  • Konya
  • Konyalı seyyar satıcıların soğuk havada geçim sınavı!..

Konyalı seyyar satıcıların soğuk havada geçim sınavı!..

Konyalı seyyar satıcılar, olumsuz ekonomik şartlar altında geçinmeye çalışıyorlar.

Ekonomideki dalgalanma seyyar satıcıları da vurdu. Soğuk hava koşulları altında çalışan Konyalı seyyar satıcılar, geçinmekte sıkıntı çektiklerini belirtiler. Soğuk hava şartları altında 2- 3 saat dayanabildiklerini vurgulayan esnaflar, belediyeden şartların iyileştirilmesi için talepte bulundular. 


“NİYE BÖYLE OLUYOR BENİM TÜRKİYE’MDE?”  

 
Ekonomideki dalgalanmayla birlikte müşteri sayısında azalma olduğuna dikkat çeken esnaflardan Necdet Sönmez, “Ortalık çok kritik. Her şeye zam, zam. Niye böyle oluyor benim Türkiye’mde? Sen bana aylık 17 bin TL asgari ücret veriyorsun. Kira olmuş 15 bin TL. Kızım, benden çanta, ayakkabı istiyor. Ama alamıyorum. Mahcup duruma düşüyorum.” diye konuştu. 

Konyalı seyyar satıcıların soğuk havada geçim sınavı!..
“VATANDAŞ ALIŞAMADI BU PARALARA”


Günden güne kötüye gittiklerini dile getiren Mehmet Yaşar ise, işlerde durgunluk olduğunu ifade etti. Yaşar, şunlara değindi: “Sıkıntı oluyor, vatandaşla uğraşıyoruz. Vatandaş alışamadı bu paralara. 200 TL 20 TL oldu hala bizden 5 TL’lik ceviz istiyor, nasıl vereceğiz? 


Tabii ki, zorlanıyoruz ama ne yapacaksın? Bir ekmek davası için, evimize, çocuğumuza ekmek götürmek için helalinden rızkımızı kazanıyoruz. Durgunluk var, gitgide her şeye zam oluyor. Gün günü tutmuyor, aldığın malın fiyatı birbirini tutmuyor.” 

Konyalı seyyar satıcıların soğuk havada geçim sınavı!..

BELEDİYEYE ÇAĞRI!


Havaların soğuk olmasından dolayı sorun yaşadıklarını aktaran esnaf Mehmet Beyaz, “Kendi imkanlarımızla 2-3 saate kadar burada dayanabiliyoruz. Nasibimizi aldıktan sonra evimize gidiyoruz. Belediyemizin öncülüğünde ufak bir kulübe tarzı bir şey olsa daha güzel olur.  Ama öyle bir imkân yok. Yapabileceğimiz tek iş bu.” diye konuşarak, belediyeye çağrıda bulundu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme