• Haberler
  • Konya
  • Konyalı uzman isim tarih verdi! Konya o tarihte bol yağış alacak

Konyalı uzman isim tarih verdi! Konya o tarihte bol yağış alacak

Konya'da sıcak havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte yağmurların ne zaman geleceği Konyalı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Konyalı Uzman isim Kuttisi Demir, konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Demir, 'Ekim ayında bol yağışlı bir dönem geçireceğiz. Konya'da ortalamanın üzerinde yağışlar olacağını düşünüyorum' dedi.

Konya’da Eylül ayını mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar seyretmeye devam ediyor. Konya’ya yağışlı günlere ne zaman kavuşacak? Konya’da Ekim ayı içerisinde sıcaklıklar hangi seviyede olacak. Konyalı Uzman İsim Kuttisi Demir, gazetemize açıklamalarda bulundu.

 “KONYA’DA ÖNÜMÜZDEKİ CUMA, CUMARTESİ, PAZAR 30 DERECELERİ GÖREBİLİRİZ”

Mevsim normalleri üzerinde bir sıcaklığın ve yağışsız günlerin bizi beklediğini belirten Uzman İsim Kuttisi Demir, “Konya’mızda ay sonuna kadar herhangi bir yağış beklentisi bulunmaktadır. Çünkü ciddi bir yüksek basınç etkisi var. Sıcaklıklarda mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Önümüzdeki günlerde yani Cuma, Cumartesi,  Pazar gününde 30 dereceleri görebiliriz. Daha sonra ay sonuna kadar kademeli olarak 28-29 derece düşecek. Mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık ile yağışsız bir dönem bizi bekliyor” şeklinde konuştu. 

“EYLÜL SONRASI 4-5 EKİM TARİHLERİNDE YAĞIŞLAR BİZİ”

Ekim ayına yağış anlamında hızlı bir giriş yapacağımızı dile getiren Kuttisi Demir, “Ekim ayına ise hızlı bir giriş yapacağız. 30 Eylül sonrası 4-5 Ekim tarihleri arasında Akdenizli bir yağışlı sistem bekleniyor. İç Anadolu bölgesinin güneyi yani Konya’mız dahil güney bölgeler ağırlıklı olmak üzere İç Ege bu bölgelerde kuvvetli yağışlar olabilir. Çünkü Akdeniz’de oluşacak olan basınç sistemi deniz suyu sıcaklığının yüksek olmasından dolayı kuvvetli olacak. Konya dahil bu bölgelerde kuvvetli yağış beklentisi bulunmaktadır. Fakat uzun bir süre olduğu için değişim gösterebilir. Ama Eylül sonu Ekim başı gibi büyük ihtimalle yağış Konya genelinde etkili olacak” ifadelerine yer verdi. 

Konyalı uzman isim tarih verdi! Konya o tarihte bol yağış alacak

“BOL YAĞIŞLI BİR EKİM AYI GEÇİRECEĞİZ” 

Konya dahil Ekim ayı uzun vadede Türkiye genelinde yağış beklediğini ifade eden Demir, şu şekilde konuştu: “Ekim ayını konuşmak gerekirse uzun vadede Ekim ayının Türkiye genelinde  yağışlar bekleniyor Konya’mızda buna dahil. Benim kişisel şahsi düşüncemde bu şekilde. Ekim ayında bol yağışlı bir dönem geçireceğiz. Konya’da ortalamanın üzerinde yağışlar olacağını düşünüyorum. Sıcaklık noktası bakarsak Ekim ayı sıcaklıklarının 2-3 derece üzerinde seyredeceğini düşünüyorum. Çünkü bir el nino dönemindeyiz bu bizi sıcaklık noktasında Ağustos üzerinde de etkilemişti Ekim Ayında da etkileyeceğini düşünüyorum. Fakat yağış noktasında ise bol yağışlı bir Ekim ayı geçireceğiz. Hatta uzun vadede Kasım ve Aralık ayı da bu veriler görülmektedir”  


 

Bakmadan Geçme