Konyalı uzman son noktayı koydu: Kanser yapabilir!

Diyetisyen Merve Mete, Türkiye'nin obezite sorununun yetişkinler ve çocuklar arasında artışın sebepleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konyalı uzman son noktayı koydu: Kanser yapabilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Obezitenin her zaman gündemde olduğuna dikkat çeken ve obezite sorununun sebeplerini açıklayan Merve Mete, “ obezitenin başlıca nedenleri düzensiz beslenme ve hormonal bozukluklardır. Her ikisinin de nedeni yanlış beslenme ve yaşam tarzıdır. Her obezitenin mutlaka bir tıbbi nedeni vardır. “ ifadelerini kullandı.
ÖNÜNE GEÇİLMEZSE EĞER KANSERE SEBEP OLABİLİR 
Eğer obezitenin önüne geçilmezse ciddi sorunlara yol açabileceğinden söz eden Mete, “Obezite çoğu hastalığın başlangıç sebebidir. Kilo alımıyla beraber damarlar dağılabiliyor bu yüzden kalp rahatsızlıklarına neden olabilir, insülin direncinin artmasıyla beraber diyabete sebep olabiliyor. Eğer kişinin genetik yatkınlığı da varsa dolaylı yoldan kansere de sebep olabilir.” Sözlerini kullandı.
MİDE ODAKLI TEDAVİ 
 Obezite tedavilerinden biri olan bariatrik endoskopik yöntemine de değinen Mete,” Aslında çok zararlı olduğunu düşünmüyorum. Kişi diyete uymakta çok zorlanıyorsa, yıllarca denemiş ve başaramamışsa bu yöntem denebilir çünkü geçici bir süreç için uygulanıyor yani 6 ay kadar süren bir tedavi oluyor. Daha sonra zaten gaitayla birlikte atılıyor. Bu yöntem kişide doygunluk hissine sebep oluyor ve kişi az yemeye alışıyor.” sözlerini kullanarak tercih edilebilecek bir tedavi olduğundan bahsetti.
ÇOCUKLARDA OBEZİTE
Çocuklara doğru beslenme ve sağlıklı yemek kültürü hakkında belirli bir eğitim verilmesi önemli bir konu. Obezite görülme sıklığının çocuklarda okula başladığı dönemlerden itibaren yaygınlaşmasına değinen Mete, “ En çok okula başladıklarından itibaren yani 6 yaşındaki dönemden sonra görülmeye başlıyor. Çünkü artık ev dışında bir yerde beslenmeye başlıyorlar, okulda ev yemeği verilmiyorsa devamlı dışarıdan fast food tarzı beslenmeye başlıyorlar bu yüzden 6 yaşından itibaren obezite daha sık görülmeye başlanıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

BEYZA DEMİREL'İN ÖZEL HABERİDİR.

Bakmadan Geçme