Konyalı uzman uyardı: Kullanıma devam edilirse görme kaybına neden oluyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle hem aksesuar olarak hem de güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kullanılan güneş gözlüklerine rağbet arttı. Ancak kullanılan kalitesiz gözlükler ilerleyen süreçte gözde hasara neden oluyor. Calayır, 'Eğer güneş ışınlarından korunmak için gözlük kullanmazsak güneşten göze gelen zararlı ultraviyole ışınları göz hastalıklarına veya görme kaybına neden oluyor. O yüzden mutlaka UVE korumalı güneş gözlükleri kullanmanız gerek.' dedi.

KONYA HABER: Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte güneş ışınları da her geçen gün etkisini arttırıyor. Güneşten korunma ihtiyacının arttığı bu dönemde güneş gözlüğü de önem taşıyor. 

Piyasadaki sahte gözlüklerden uzak durulması gerektiğini belirten Optisyen Hakan Calayır,” Eğer güneş ışınlarından korunmak için gözlük kullanmazsak güneşten göze gelen zararlı ultraviyole ışınları göz hastalıklarına veya görme kaybına neden oluyor. O yüzden mutlaka UVE korumalı güneş gözlükleri kullanmanız gerek. Ayrıca piyasada satılan sahte gözlüklerden uzak durmalıyız. Sizin sağlık danışmanınız gözlükçülerdir. Gözlüğü mutlaka gözlük mağazalarından veya çok güvenilir sitelerden almanız gerekmektedir. dedi.   

  “ERKEN YAŞLARDA GÖRME KAYBI OLABİLİR”
Güneş ışığı özellikle erken yaşta ortaya çıkan alerjilerin, görme bozukluklarının en önemli faktörlerinden biri olduğunu söyleyen Hakan Calayır,” Çevrede güneşe karşı alerji mevcutsa yani alerjiye yatkınsa küçük yaşlardan itibaren güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Böylece hem oluşabilecek hastalıklardan korunmuş oluruz hem de görme bozukluğundan korunmuş oluruz.” İfadelerini kullandı.

SAĞLIKLI BİR GÖZ İÇİN KALİTELİ GÖZLÜK ŞART
Gözlüklerin kalitesi, imal edildiği ülke veya fiyatı ile tespit edilmediğini dile getiren Calayır,” Gözlüklerin UV koruma derecesi, camın koyuluğu ve UV için yapılan kaplama gibi faktörler kaliteyi belirler. Gözlüklerin kalitesi, camların blokaj derecesi, gözünüzdeki konforu ve görme kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Yani kaliteli bir gözlük seçmek göz sağlığımız için oldukça önemlidir.” Şeklinde konuştu.

Güneş gözlüğünün ilk takıldığında bulanık görülmemesi gerektiğini ifade eden Calayır,” Güneş gözlüğünü ilk takıp denediğiniz vakit bir bulanıklık olmamalıdır. Bu noktada detayların kaybolmaması çok önemlidir. Kaliteli güneş gözlüklerinin CE tescil belgesi olmalıdır. CE belgesi güneş gözlüğünün güvenlik koşullarına uygun bir şekilde üretildiğini ifade etmekte. Bunun yanı sıra güneş gözlüğü seçiminde camların mika ya da boyama olup olmadığına dikkat etmemiz gerekir.” diyerek sözlerini noktaladı.

KONYA HABER - HAKİMİYET

FOTOĞRAF - BEYZA DEMİREL
 

Bakmadan Geçme