Konyalılar Federasyonu Şeb-İ Arus Törenlerinde

Konyalılar Federasyonu yönetimi ve bağlı dernekler, her yıl uluslararası düzeyde Konya Mevlana Kültür Merkezinde yapılan Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat yılında farklı din ve kültürden insanlarla birlikte, Konya'da 'Dostluk Vakti' temasıyla bir araya gelerek Şeb-i Arus törenlerine katıldı.

Konyalılar Federasyonu Şeb-İ Arus Törenlerinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Federasyon yönetiminin organizasyonu ile düzenlenen, Federasyona bağlı 21 dernek başkanının eşleri ile iştirak ettiği İzmir’de yaşayan 40 kişilik Konyalı hemşehriler grubu Şeb-i Arus törenlerinde maneviyata doydu.

Üç günlük turda Konya’nın tarihi, mistik ve dijital mekanlarını gezme fırsatı bulan hemşehriler grubu, Konya Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Uğur Altay, Halkla ilişkiler Müdürü İlyas Poyrazer, Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen ve sanatçı Ahmet Özhan ile tanışma ve sohbet imkanı buldular.

İzmir Konya arasını nostaljik bir muhabbet içinde mavi trenle tamamlayan Federasyon yöneticileri,  750. Şeb-i Arus törenlerinde buluşmak üzere biriktirdikleri anılarla yaşadıkları kentlerine döndüler. AYNUR ÜNÜN

Bakmadan Geçme