Konyalıları sevindirecek haber: Etliekmeği bu tarifle evde yapabileceksiniz!

Evde geçirilen zamanın lezzetini artırmak için her gün yeni bir tarif arayışında olanlara müjde! Son zamanların en popüler tariflerinden biri olan 'etli ekmek', ev mutfağınızı keyifli bir lezzet şölenine dönüştürmeye geliyor. İşte, adım adım ev yapımı etli ekmek tarifi ve püf noktaları!

Evde geçirilen zamanın lezzetini artırmak için her gün yeni bir tarif arayışında olanlara müjde! Son zamanların en popüler tariflerinden biri olan "etli ekmek", ev mutfağınızı keyifli bir lezzet şölenine dönüştürmeye geliyor. İşte, adım adım ev yapımı etli ekmek tarifi ve püf noktaları!

Malzemeler:

500 gram dana kıyma
2 adet büyük boy soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
4 adet yufka

Konyalıları sevindirecek haber: Etliekmeği bu tarifle evde yapabileceksiniz!
İlk olarak soğanları ve yeşil biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin ve sarımsakları ezerek hazır hale getirin. Bir tavada yağı kızdırın ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.

Soğanların üzerine kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kavrulan kıymaya yeşil biberleri, sarımsakları ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.

Birkaç dakika daha pişirin. Ardından salçaları, tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. Maydanozu ince ince kıyın ve harcın içerisine ekleyin.

Karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan harcı yufkanın üzerine yayın ve yufkayı rulo halinde sarın. Hazırladığınız ruloları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan etli ekmekleri dilimleyerek sıcak servis yapın.

Evde yapılan bu enfes etli ekmekler, mis gibi kokularıyla evinizi saracak, aileniz ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Çıtır çıtır pişmiş yufka ve içerisindeki lezzetli et harcıyla her lokması bir başka lezzetli olacak!

Özel Haber
Yorumlar 1
hs 15 Mart 2024 08:59

etliekmekte sarımsak olmaz. konursa lahmacun olur.

Bakmadan Geçme