Konyaspor bu alanda zirvede!

Trendyol Süper Lig'de sezonun ilk devresini 18 puanla 16. sırada noktalayan Tümosan Konyaspor, ligin ilk yarısında kadrosunda bulunan yerli oyunculardan en az katkı aldığı dönemlerden birini yaşıyor. Yerli oyunculardan hiç gol pası katkısı almayan Konyaspor, bu alanda 20 takım arasında zirvede yer alıyor. İşte haberin detayları…

Konyaspor bu alanda zirvede!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023-2024 sezonunun ilk yarısını hedeflediği sıralamada tamamlayamayan Anadolu Kartalı, gol bulma konusunda da sıkıntılı bir süreçten geçti. Süper Lig’in 9. Haftasında teknik direktör Aleksandar Stanojević ile yollarını ayırarak yerine Hakan Keleşi getiren yeşil-beyazlı ekip, 18 haftada sadece 18 kez ağları havalandırdı. Bu gollerin 8’i Cikalleshi’den gelirken, diğer goller de Guilherme (2), Prip (2), Muric (2), Uğurcan Yazğılı (1), Ahmet Oğuz (1), Cicaldau (1), ve Moreno’dan (1) geldi.

Konyaspor’da en çok asist yapan isim ise 4 gol pası ile Guilherme oldu.

Trendyol Süper Lig’de kadrosunda bulunan yerli oyunculardan gol pası katkısı alamayan tek takım Konyaspor oldu.

Ligde bulunan 20 takımdan 19’u yerli oyuncularının en az bir tanesinden asist katkısı alırken, yeşil-beyazlı ekipte görev yapan 19 yerli oyuncudan hiçbiri ne ligde oynanan ne de kupa da oynanan maçlarda gol pası veremedi.

Bakmadan Geçme