Konyaspor kayıp aranıyor: 0-1

Yönetim kararıyla teknik kadro değişikliğine giden Arabam.com Konyaspor, önce kupaya veda etti. Yeni hocası ile ilk lig maçına çıkan Yeşil-Beyazlılar, tek golle yenildi. İlk kez yönetim istifaya davet edildi.

Konyaspor kayıp aranıyor: 0-1
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor Toto Süper Lig'in 20.haftasında Konyaspor, Ankaragücü'ne tek golle mağlup oldu. İlhan Palut'un zamansız ayrılığı sonrası "kan değişimi ile" başarıyı hedefleyen Arabam.com Konyaspor yönetim kurulu, ilk iki maçta umduğunu bulamazken, beraberlikleri de aratır konuma geldi. Son 6 maçtır galibiyete hasret kalan, 12 maçın sadece birini kazanabilen Konyaspor'da hoca değişikliği de işe yaramadı. 

Etkisiz,  ruhsuz oyuna çare bulamayan yeni teknik patron Alaksander ise ilk iki maçında sıfır çekerek, Türkiye serüvenine kötü başladı. Bir kaç aydır takımı izlediği söylenen Sırp hoca bu kez takımı yedek kulubesinden izlemiş oldu.

Sırf gençleri oynatacak diye Mehmet Ali'yi stres yüklü maçlarda oyuna son dakikalarda sürerek risk alan hocayı ve yönetimi zor günler bekliyor.

Tarihi bir başarı ile 100.yılına giren, ancak adeta yaprak dökümü gibi dökülen Yeşil-Beyazlılarda yönetimin hataları taraftarı sonunda çıldırttı.

Her zaman takıma şartsız destek veren taraftar grupları sahada adeta sahada gezen takımı ıslıklarken, takımının fabrika ayarları ile oynayan yönetimi de istifa ya davet etti.

Takımın başarısından prim yapan yönetimin ise kredisi tükendi. Tepkiler sonrası Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum'un da kötü girişten rahatsız olduğu, özellikle transfer komitesinden kopmaların an meselesi olduğu iddia edildi.

Son 15 dakika koro halinde istifa tezahüratı yapan tribünler, oyuncuları da ıslıkladı.

Kapalı tribünlerde yönetim ve bir grup taraftar tartışırken,  emniyet ve özel güvenlik önlem aldı. 

Konya ya beraberlik için gelen MKE Ankaragücü ise tutul Konyaspor karşısında altın değerinde 3 puanı aldı gitti.

Seri galibiyetler alan takım adeta 3 puanı unuttu. Kulüp içinde gereksiz değişikliklerden futbolcuların da rahatsız olduğu iddiaları başarısız sonuçlar geldikçe arttı. Arabam.com Konyaspor'da yönetim kurulunun nasıl bir açıklama yapacağı ise merakla bekleniyor. Son yönetim ve idari kadrodaki değişiklikler ise güzel giden her şeyi adeta yerle yeksan etti.

 A.Konyaspor: 0 - MKE Ankaragücü: 1

Stat: MEDAŞ Konya Büyükşehir Hakemler: Murat Erdoğan, Murat Ergin Gözütok, Kamil Çetin

Arabam.com Konyaspor: Sehic, Ahmet Oğuz (Dk. 79 Uğurcan Yazğılı), Adil Demirbağ, Calvo, Guilherme, Michalak (Dk. 87 Mehmet Ali Büyüksayar), Paz (Dk. 59 Oğulcan Ülgün), Soner Dikmen, Endri Çekiçi (Dk. 59 Ikpeazu), Bytyqi (Dk. 59 Muric), Diouf

MKE Ankaragücü: Gökhan Akkan, Radakovic, Mujakic, Atakan Çankaya (Dk. 46 Fıratcan Üzüm), Marlon, Emre Kılınç (Dk. 86 Yasin Güreler), Tolga Ciğerci, Pedrinho (Dk. 71 Taylan Antalyalı), Zahid (Dk. 90 Ariyibi), Chatzigiovanis (Dk. 71 Beridze), Sowe

Gol: Dk. 51 Zahid (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 45+2 Adil Demirbağ, Dk. 72 Ahmet Oğuz, Dk. 89 Oğulcan Ülgün (Arabam.com Konyaspor), Dk. 45+2 Atakan Çankaya Dk. 89 Gökhan Akkan (MKE Ankaragücü)

19. dakikada Paz'ın pasında kaleyi çaprazdan gören noktada topla buluşan Michalak'ın sert şutunda, meşin yuvarlak direkten döndü.

Maç boyu Konyaspor un en etkili atağı bu oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 tamamlandı.

51. dakikada konuk ekip öne geçti. Marlon'un sol kanattan ortasında Sowe'nin altıpas üstüne indirdiği topa bekletmeden vuran Zahid, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

Karşılaşma, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bakmadan Geçme