• Haberler
  • Spor
  • Konyaspor, zorlu Fenerbahçe deplasmanına konuk oluyor!

Konyaspor, zorlu Fenerbahçe deplasmanına konuk oluyor!

Trendyol Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında Konyaspor deplasmanda lider Fenerbahçe ile karşı karşıya geliyor.

Konyaspor, zorlu Fenerbahçe deplasmanına konuk oluyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süper Lig’in 16. hafta erteleme maçında Fenerbahçe evinde Tümosan Konyaspor’u konuk diyor.

Bugün saat 20.00’de Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Ankara bölgesi hakemi Kadir Sağlam düdük çalacak. Sağlam’ın yardımcılıklarını Furkan Ürün ve Anıl Usta yapacak.

Lig’de oynadığı son 7 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik alan sarı-lacivertliler 47 puanla lider konumda yer alıyor. Konyaspor ise son 7 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 18 puanla 16. sırada bulunuyor.

45. Randevu

Süper Lig tarihinde Fenerbahçe ile Konyaspor 44 kez karşı karşıya geldi.

Söz konusu müsabakalarda Fenerbahçe 33 defa sahadan galip ayrılırken, Konyaspor ise 8 kez galip gelebildi. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Oynanan karşılaşmalarda sarı-lacivertliler, rakip filelere 112 gol atarken, yeşil-beyazlılar 48 golle karşılık verdi. Geçen sezon ligde oynanan mücadelelerde iki takımda evinde oynadığı maçları kazandı.

Konyaspor’da Önemli Eksikler Var!

Tümosan Konyaspor zorlu Fenerbahçe deplasmanına 6 eksikle gidiyor. 6 futbolcu, çeşitli gerekçelerle sarı-lacivertliler karşısında görev alamayacak.

Anadolu Kartalın’da sakatlığı bulunan Gökhan Töre ve Muhammet Demir’in yanı sıra kadro dışı bırakılan Paul Bernardoni ve Sokol Cikalleshi ile Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kampında olan Bruno Paz kadroda yer alamayacak.

Ayrıca Galatasaray karşılaşmasında gördüğü sarı kart ile cezalı konuma düşen Francisco Calvo, Fenerbahçe deplasmanında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe’de 6 Eksik Var!

Fenerbahçe’nin Konyaspor karşılaşması öncesinde önemli eksikleri dikkat çekiyor.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Lincoln Hnerique, Luan Peres, Rodrigo Becao ve Miha Zajc ile Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kampında olan Alexander Djiku ve Bright Osayi-Samuel Konyaspor’a karşı forma giyemeyecek.
 

Yorumlar 1
gs 10 Ocak 2024 11:56

başarılar konya

Bakmadan Geçme