• Haberler
  • Konya
  • Konya'ya neler oluyor? Konya'da araç yangınları neden arttı?

Konya'ya neler oluyor? Konya'da araç yangınları neden arttı?

Yaz mevsimi Konya'ya iyi gelmedi. Sokak kısıtlamasının sona erdiği Türkiye'de araç yolları yoğunlaşırken trafik kazalarındaki artışlar da dikkat çekmeye başladı.

Konya'ya neler oluyor? Konya'da araç yangınları neden arttı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbir kararları büyük ölçüde kaldırıldı. Şehirlerde hayat yeniden hareketlenirken havalar bir nebze soğudu.

Doğa bir miktar kendine gelip hava temizlenmeye başlarken vatandaşların kullandığı araçlar da bir nebze olsun hava almış oldu.

Konya’nın motorlu sanayi sitelerinde bu haftasonu büyük yoğunluk beklenirken özellikle resmi dairelerde çalışan vatandaşların uzun süredir araçlarına bakım yaptıramaması bu yoğunlukta büyük rol oynayacak gibi görünüyor.

ARAÇ YANGINLARI ARTTI

Kaldırılan kısıtlamalarla birlikte kendini yollara atan şehir insanını bazı olumsuzluklar bekliyordu. Haftabaşından bu yana Konya’nın birçok bölgesinde araç yangınları dikkatlerden kaçmadı.

Bakımsız kalan araçlar ve zamansız kullanılan klima aksamlarının bu duruma neden olduğu bazı servislerin sosyal medya hesaplarında yaygın olarak yapılan yorumlar arasında yerini aldı.

Bakmadan Geçme