'KOP İle Anadolu Çobanları Buluşuyor'

Ilgın Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'KOP İle Anadolu Çobanları Buluşuyor' projesi kapsamında teknik gezi düzenlendi.

'KOP İle Anadolu Çobanları Buluşuyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üretici Kooperatifi ile Küçükbaş Hayvan Üretici Birliği faaliyetlerini gözlemlemek üzere Karaman, Adana, Gaziantep ve Mersin illerinde düzenlenen çiftçi gezisinde yapılan çalışmaları Ilgın’lı üreticiler yerinde gördü.

Her iki kuruluşun hikayelerini dinlemek, başarılarını görmek ve birebir ziyaret bizi üretim konusunda cesaretlendirdi diyen Büyükoba Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fikret Çoban konuşmasında şunlara yer verdi;

“Bizler zaten yüz yıllardır hayvansal ürünleri evlerimizde geleneksel usullerimizle üretiyoruz. Hayvanlarımız meradan bir bir çeşit ot, yavşan, kekik ve Konya ovasına özgü bitki örtüsünden beslendiği için ürünlerimizin kendisine özgü bir aroması bulunmaktadır. Biz kooperatifimiz aracılığı ile zaten evlerimizde üretmiş olduğumuz peynir ve yoğurt gibi hayvansal ürünleri Kooperatifimiz çatısı altında kurmuş olduğumuz fabrika ile el değmeden halkımıza ulaşmasını sağlamak istiyoruz.

Bunun yanında yetiştiricilerimizin ürettiği sütlere değer katarak daha çok kazanmasını hedefliyoruz. İnşaAllah hep birlikte başaracağız. Bu konuda siyasiler başta olmak üzere tüm yetkililerden, üreticilerimizin, üyelerimden ve halkımızdan destek bekliyorum. Gezi bizlere çok şey kattı. Her iki kuruluşun hikayelerini dinledik. Bizleri misafir eden Divle Kooperatif Başkanı Tacettin Durna ve Gaziantep KKYB Başkanı Osman Türkman’a teşekkür ederim. Allah güç ve kuvvetlerini artırsın” dedi.

Ilgın’da küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan işletme sahipleri, Kooperatif Başkanları ve üyelerinin hayvansal ürünlerin üretimi ve pazarlamanın yerinde görülmesi kapsamında yapılan teknik gezi ve proje sorumlusu Ilgın Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı Abdullah Altan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“ KOP ile Anadolu Çobanları Buluşuyor Projesi kapsamında yaptığımız teknik gezimizin amacı bölgeler arası bilgi alışverişi ve örnek projelerin bölgemize kazandırılmasını sağlamaktır. Teknik gezimizin birinci ayağı olan Karaman ili Ayrancı İlçesi Divle Mahallesinde bulunan mağara olgunlaştırılarak tüketime sunulan Divle Peynirini Divle Kooperatif Başkanı Tacettin Durna ile görüşülerek, bizimde bölgemizde KOP tarafından onaylanmış uygulanmakta olan ‘Yöresel Peynirler KOP ile Değer Kazanıyor Projesi’ Büyükoba Mahallemizde  üretim tesisi kurulumu tamamlanan ve Gökçeyurt (Kempos) Mahallemizde bulunan mağarada olgunlaştırılıp pazara sunulacak ürünlerimize benzer örnekler yerinde görülerek fikir alışverişi yapılmıştır.İlgi ve alakalarına çok teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.”

Teknik gezimizin ikinci kısmı olan Gaziantep’e gidilerek Gaziantep KKYB tarafından yapılan, üretim yapmakta olan peynir işleme fabrikasını Birlik başkanı Osman Türkman’la birlikte gezilerek üretim hakkında bilgi aldık.

Bizleri misafir ederek bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan Gaziantep KKYB Başkanı Osman Türkman‘a, Divle Kooperatif Başkanı Tacettin Durna’ya ilgi ve alakalarından dolayı üreticilerimiz adına çok teşekkür ederim. Ayrıca bizlere desteklerini esirgemeyen KOP İdaresi Başkanlığın ‘a teşekkür ederim. Ziyarette Gaziantep Koyun ve Keçi Birliği Başkanı Osman Türkman’a  Başkan Altan tarafından plaket takdim edildi. Geziye katılan üreticiler Ilgın Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı Altan’a başarılarının devamını dileyerek teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme