Kostüm 'den Robota: C-3PO

Yıldız Savaşı(Star Wars) Filmde canlandırılan C-3PO karakteri Konya Bilim Merkezi'nde sergileniyor. 1980 yılında vizyona giren Star Wars filmi sevenleri tarafından günümüzde hala izlenmeye devam eden filmdeki robot karakteri Konya Bilim Merkezinde sergileniyor.

KONYA HABER: Konya Bilim Merkezinde sergilenen Yıldız savaşları filmininde canladırlıan C-3PO robotu içerisine yazılım yüklenerek bilim merkezinde yeniden canlandırılıyor. Birbirinden farklı robotlarında aralarında bulunduğu yerde ziyaretçilerinden büyük beğeni topluyor.

Kostüm 'den Robota: C-3PO

Konya Büyükşehir Belediyesine ait olan, TUBİTAK desteğiyle 2014 yılında açılan Konya Bilim Merkez, yapay zekanın ürünü olan robotları ziyaretçilerini segiliyor. Yapay zekanın ürünü olan ve en çok beğeniler arasında C-3PO bulunuyor. 

Kostüm 'den Robota: C-3PO


C-3PO kostümü içerisine yazılım yüklenerek yeniden canlandırılan robotu özellikle çocukların dikkatini çekiyor. Tasarımında dolayı aralarında en çok beğenilen robot olma özelliği taşıyor.

Kostüm 'den Robota: C-3PO


İnsaların hareketlerini taklit eden robot
Konya Bilim merkezinde sergilenen robotları saymakla bitmiyor. Bir diğer robot ise “Baxter” robotu. İnsanların hareketlerini tahmin ederek düşünebilen “Baxter” robotu insanların daha dikkatini çekiyor. 
  

Kostüm 'den Robota: C-3PO

Bilim Merkezinde dikkat çeken bir diğer robot olma özelliği taşıyan Baxter robotu karşına geçen insanların hreketlerini birebir taklit ederek bilimi ve teknolojiyi daha da eğlenceli hale getiriyor.

Hafta içi Pazartesi günü hariç 09:00 - 17:00 saatlerinde kapıları açan Konya Bilim Merkezi çocukların bilime olan merakını gideriyor. 

KONYA HABER-KONYA HAKİMİYET

 

 


 

 

Bakmadan Geçme