• Haberler
  • Sağlık
  • Kralların yediği, şimdi herkesin istediği: Bu besinle sağlık problemi kalmayacak!

Kralların yediği, şimdi herkesin istediği: Bu besinle sağlık problemi kalmayacak!

Farklı kültürler boyunca uzun yıllardır çeşitli sahalarda değer bulan perga, asırlar öncesinde kralların sofralarını süslerken, günümüzde de birçok alanda kendine yer buluyor. Perga, sağladığı geniş fayda yelpazesiyle dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Kralların yediği, şimdi herkesin istediği: Bu besinle sağlık problemi kalmayacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arıların bal üretiminde kullandığı balmumu ve çiçek tozunun eşsiz birleşimi olan perga, tarihsel geçmişiyle "hükümdarların besini" olarak kabul edilmişti. Antik Mısır'dan Yunan ve Roma'ya uzanan medeniyetler, perga'yı çeşitli hastalıkların tedavisinde değerlendirirken, sporcular ve askerler de dayanıklılığı artırmak için bu özel besini tercih ediyorlardı. Hala günümüzde alternatif tıp ve spor çevrelerinde popüler olan perga, tarih boyunca taşıdığı önemi koruyor.

FAYDALARI NELER? 
Enerji verir: Perga, vücuttaki enerji seviyelerini arttırır ve yorgunluğu azaltır. Bu nedenle, sporcular ve aktif yaşam tarzına sahip kişiler tarafından tercih edilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: Perga, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Bu nedenle, soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlardan korunmak için perga tüketmek önerilir.

Antioksidan özellikleri vardır: Perga, antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki serbest radikalleri yok eder ve hücre hasarını önler. Bu nedenle, kanser ve diğer kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

Sindirimi düzenler: Perga, sindirim sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Sindirimi düzenler ve kabızlık gibi sorunları önler. Cilt sağlığını korur: Perga, cilt sağlığını koruyan vitaminler ve mineraller içerir. Ayrıca, ciltteki iltihaplanmayı azaltır ve sivilce gibi sorunları önler.

Kralların yediği, şimdi herkesin istediği: Bu besinle yıllarca sağlık problemi kalmayacak!

Arı ekmeği yüksek oranda asetilkolin barındırır. Tansiyonu dengeler ve kronik kabızlık problemlerine iyi gelir. Bol miktarda laktik asit, protein K vitamini ve B vitamini içerir. Arı ekmeği polene kıyasla daha kolay sindirilebilir. Yapılan çalışmalara göre arı ekmeği antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip.

Kan basıncı ve kolesterol seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Zihinsel aktivite arttırıcı etkisi var. Hücrelerin yenilenmesini sağlar. Dolayısıyla cilt sağlığını da daima korumaktadır.  Düzenli kullanıldığı takdirde yaşlanma karşıtı bir etki yaratabileceği bilinmektedir. Menopoz belirtilerini azaltan arı ekmeği, yorgunluk ve bitkinlik ile mücadele etmenizi sağlar.

Kolon sağlığını korur. Bağırsakların düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Arı ekmeği, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu pek çok besini aynı anda içermektedir. İçeriğindeki yararlı maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklığı destekler ve mide bağırsak florasını düzenler. Çocuklarda büyüme ve gelişme olumlu etkileri var.

Kralların yediği, şimdi herkesin istediği: Bu besinle yıllarca sağlık problemi kalmayacak!

Perganın besin değeri arı poleninden daha yüksektir ve daha yüksek serbest amino asit içeriği ve kolayca asimile edilebilen şekerlerin varlığı nedeniyle daha sindirilebilir özelliği vardır. Bu olay, polenin sindirimi ve biyoyararlanımını kısıtlayan polen duvarının arı ekmeğinde fermentasyon ile bozulması ve besin elementleri içeren kısmın dışarı çıkmasıyla sağlanmaktadır. 

Ayrıca arı ekmeğinin fermantasyonu sırasında oluşan biyokimyasal dönüşüme rağmen, fenolik bileşikler etkilenmemekte ve değişmeden kalmaktadır. Polendeki vitamin ve enzim içeriği 2-3 ay depolamadan sonra azalırken arı ekmeğinde daha uzun süre korunmaktadır.

Arı ekmeğindeki aminoasit konsantrasyonu polenden yüksektir. Örneğin lösin ve treonin aminoasitleri konsantrasyonu arı ekmeğinde polene göre % 60 valin konsantrasyonu % 25 daha yüksek bulunmuştur.

Kralların yediği, şimdi herkesin istediği: Bu besinle yıllarca sağlık problemi kalmayacak!

A, B1, B2, B12, C, D, E, H, K vitaminleri içerir. Pergada on dört doymuş ve on bir doymamış dahil toplam yirmi beş yağ asidi tanımlanmıştır. Yüksek seviyelerde alfa-linoleik, linoleik ve araşidonik varlığı nedeniyle yüksek düzeyde çoklu doymamış yağ asitleri içerir.

Üç Omega-3 yağ asidi (alfa-linoleik, eikosatrienoik, eikosapentaenoik asitler) ve üç omega-6 (linoleik, eikosatrienoik ve araşidonik) yağ asidi içerir. En bol bulunan yağ asidi oleik asittir. Beta karoten ve karotenoidlerle birlikte alfa-tokoferol ve δ-tokoferol de pergada tespit edilmiştir. 

Bakmadan Geçme