Kredi Kartı: Kredi Kartı Kullanımında Taksit Dönemi Bitiyor mu?

Masrafları azaltabilmek, alışveriş tutarını taksitlendirerek ay sonunu daha kolay getirmek isteyenlerin tercih ettiği kredi kartı kullanımında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Kredi kartında taksitli ödeme devrinin sonlandığına yönelik kritik açıklama Bakan Mehmet Şimşek'ten geldi.

Piyasalarda azalan alım gücü nedeniyle kredi kartına yönelen vatandaşlar için beklenmeyen o açıklama Bakan Mehmet Şimşek'in katıldığı toplantının detaylarında belirtildi. Konuyla ilgili Mehmet Şimşek kredi kartı ile ödeme yapan ülkeler arasında ilk sırada yer aldığımıza dikkat çekerek “Başkasının parasıyla, kartla ya da kredi ile zengin olunamaz” dedi ve ardından ekledi:

“Kredi kartları, taşıt kredisi, bireysel kredi ya da ikinci konut kredileri için faizleri arttırarak değil bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek kredi büyümesini düşüreceğiz.”

Yeni Uygulama 2024 Yılı Yıllık Programına Alınacak!

Yapılan açıklamanın ardından aktarılan bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı onayıyla birlikte 2024 yılı yıllık programında yer verilen enflasyon ve tüketimdeki artışı önleme konusuyla ilgili yeni bir uygulamanın hayata geçirileceği söyleniyor.

Kredi Kartları Düzenlemesi Değişiyor!

Bu uygulama kapsamında kredi kartı ile yapılan alışveriş ve nakit çekim işlemlerinde taksit sayısı için ilave önlemler alınabileceğine yönelikte bilgi aktarılıyor. Konuyla ilgili Bakan Mehmet Şimşek çalışmaların devam ettiğini söyleyerek henüz detaylı bir açıklama yapmadı.

 

Bakmadan Geçme