Kredi kartı sahipleri dikkat! Bunu yapmayandan kesinti yapılacak

Kredi kartı sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruya uyan herkesin 639 TL'si kendi hesabında kalacak. İşte bu habere dair detaylar...

Kredi kartı sahipleri dikkat! Bunu yapmayandan kesinti yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kredi kartı sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir haber, milyonlarca kredi kartı sahibi vatandaşın da dikkatini çekiyor. Son zamanlarda kredi kartı şikayetleri artmış durumda ve bu durumun ardından bir açıklama yapıldı. Haziran ayı dönemiyle birlikte vatandaşlara, ekstrelerini kontrol etmeleri öneriliyor.

KESİNTİLER BAŞLADI

Bankalar, Haziran ayı itibariyle müşterilerinden kredi kartı aidatı kesintisi yapmaya başladı. Ancak bankadan bankaya kredi kartı aidatı kesintisi farklılık gösteriyor. Ortalama ücret ise 600 TL civarında. Bu nedenle vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı. Peki, milyonlarca kredi kartı sahibine yapılan uyarılar nelerdir? Kredi kartı sahipleri her yıl Haziran ayında aidat kesintisi için nasıl bir işlem yapmalı? İşte cevapları...

Bankalar Haziran ayının sonuna doğru müşterilerinden kredi kartı aidatı kesintisi yapmaya başladı. Şikayet platformlarına bakıldığında kredi kartı aidatı kesintileriyle ilgili birçok farklı şikayet olduğu görülüyor. Vatandaşlar genellikle "Kredi kartımın son rakamları ..46 ve yıllık üyelik ücreti olarak 639.50 TL çekildi" şeklinde şikayetlerini dile getiriyor. İşte tam da bu şikayetleri yapacak olanlara önemli bir duyuru yapıldı.

"KESİNLİKLE ALINAMAZ"

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Banka kartları ve sanal kredi kartlarından yıllık üyelik ücreti alınamaz. Kredi kartı iptal talepleri, kartla ilişkilendirilen bir borç bakiyesi olduğu gerekçesiyle reddedilemez. İptal edilen kredi kartlarının borç geri ödeme dönemlerinde yıllık üyelik ücreti tahsil edilemez."

AİDATSIZ KREDİ KARTI SUNULMAK ZORUNDA

Kullanılmayan kredi kartları için 180 günlük bir uyarı da yapıldı. Aidat ödemek istemeyenlerin kartlarını kullanmamaları gerektiği belirtildi. Aidat ödemeden kredi kartı kullanmayan kişilerin bankalara itiraz edebileceği duyuruldu. Ayrıca, "Kart çıkaran kuruluşlar yıllık üyelik ücreti veya benzeri ad altında ücret talep etmeyen bir kredi kartı türü sunmak zorundadır" denilerek bankaların aidatsız kredi kartı teklif etmelerinin de zorunlu olduğu vurgulandı.

Bakmadan Geçme