Kredi Kartı taksitlerinin sınırlandırması mobilya sektörüne darbe vurdu!

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, kredi kartı taksit sınırlandırmaları hakkında açıklamada bulundu. Günbaş, 'Son dönemde bankacılık işlemlerinde kredi kartı taksitlendirmelerinin sınırlandırılması, kart limitlerinin düşürülmesi yaz aylarında yaşanan düğünleri ve yeni evlenecekleri ciddi manada etkilemiş bulunmaktadır' dedi.

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, yaptığı açıklamada; “Son dönemde bankacılık işlemlerinde kredi kartı taksitlendirmelerinin sınırlandırılması, kart limitlerinin düşürülmesi yaz aylarında yaşanan düğünleri ve yeni evlenecekleri ciddi manada etkilemiş bulunmaktadır. Yeni ev kuracak olanlarla birlikte ev mobilyalarını yenilemeye hazırlanan tüketicileri zor duruma sokan kredi kartı taksit sınırlandırması mobilya sektöründe satışları durma noktasına getirdi” dedi.

Tüm bu gelişmelere birde haksız rekabetin eklendiğini söyleyen Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş; “Marka firmaların cirolarının yüksek olması nedeniyle bankalarla ikili anlaşmalar yaparak kredi kartlarına taksit sayısını arttırma imkânı buluyorlar. Ancak yerel ve orta ölçekli mağazaların satış yapmasının önü tıkanmış durumdadır. Küçük esnafın ve orta ölçekli mağazaların ayakta durabilmesi yeni bir çalışmanın yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Piyasaların birazda olsa hareketlenebilmesi için yapılacak bu çalışma piyasalarda ki mali döngünün gerçekleşmesi içinde gerekli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerinin kullandı.

Başkan Günbaş yaz aylarında memleketlerine dönen gurbetçi vatandaşlarımızın bu yıl her zamankinden çok daha az alışveriş yaptığını ve daha çok tatil ve ziyaret için geldiklerini kaydederken Konya ekonomisine beklenen katkının alınamadığını belirtti.

Şu anda mobilyacılık sektöründe tıkanan alışveriş hacmi nedeniyle bazı ürünlerin 6 ay öncesinin fiyatlarıyla satışa sunulmak zorunda kalındığını söyleyen başkan Günbaş, vatandaşların düşük fiyatları yerinde görmek, fırsatları değerlendirmek üzere yerel mobilya mağazalarını ziyaret etmelerini ve bu konuda aceleci olmalarını tavsiye etti.

Bakmadan Geçme