KSO'dan İsrail'e kınama! 'İsrail uluslararası toplum önünde de hesap vermelidir'

Konya Sanayi Odası (KSO), Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE)'nda Ekim ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda Filistin'de yapılan katliamı kınama kararı alınarak bir bildiri yayımlandı.

KSO'dan İsrail'e kınama! 'İsrail uluslararası toplum önünde de hesap vermelidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Konya Sanayi Odası'nın, Ekim ayı meclis toplantısı SOBE'de gerçekleştrildi. Meclis Başkanı Memiş Kütükçü'ün başkanlığında yapılan meclis toplantısında, Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen saldırılara kınama kararı alınarak, bildiri yayımlandı.

Konya Sanayi Odası meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen bildiri metninde, “İsrail, tüm dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık suçu işlemektedir. Çocuk, kadın demeden masum insanları katleden, binlerce insanın hayatını kaybettiği bu soykırımı şiddetle kınıyor, Filistin’in onurlu mücadelesine destek verdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Gazze’deki Filistin halkını en temel haklarından dahi mahrum bırakan İsrail’in sorumsuz tavrı ve insanlık dışı saldırıları, uluslararası hukuku açıkça ihlal etmektedir. Dolayısıyla tüm dünya, ortak bir sorumlulukla hareket ederek İsrail’in Filistin’de işlediği suçların ve vahşetin karşısında durmalıdır. İsrail, insan haklarını ve insan onurunu hiçe sayan yaklaşımlarından dolayı uluslararası toplum önünde de hesap vermelidir. Konya Sanayi Odası meclisi olarak, Filistin’in acılarını paylaşıyor, İsrail’in Filistin halkına yönelik yaptığı şiddeti ve savaş suçunu lanetliyoruz. Bölgede kalıcı barışın sağlanması ve istikrarın tesis edilmesi için uluslararası toplumu harekete geçmesi gerektiğine inanıyor, tüm devletleri Filistin’de yaşanan vahşetin durması için çaba sarf etmeye davet ediyoruz.” ifadeleri yer alıyor.

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, meclis üyerlerine odanın aylık faaliyetleri hakkında bilgi vermesinin ardından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınadı. Büyükeğen, İsrail’in Filistin’de işlediği insanlık suçunun kabul edilemez olduğunun altını çizerek zulmün son bulması için uluslararası toplumu göreve davet etti.

Bakmadan Geçme